Angsten en Fobieën

Reken af met jouw angst

We zijn allemaal wel eens bang en daar is helemaal niets mis mee. Angst heeft een functie, want als er een auto op jou af komt rijden is het maar beter dat je snel aan de kant springt. Echter soms neemt angst zulke vormen aan dat het een probleem kan vormen. Bijvoorbeeld bij een fobie.

Een fobie is een irreëele angst voor iets. Je weet wel dat je angst irreëel is, maar je blijft enorme angst en/of paniek ervaren in confrontatie met datgene waarvoor je bang bent. Alleen de gedachten aan datgene waar je bang voor bent kan al voldoende zijn voor het opspelen van de angst.

Meestal ontstaat een fobie al ergens in de eerste levensjaren, het kan echter ook later. Na een auto-ongeluk kun je zo´n enorme angst ontwikkelen dat je bijvoorbeeld niet meer zelf durft te rijden. Het lastige is dat zo´n angst over het algemeen niet vanzelf overgaat. Soms neemt de angst zelfs toe. In het voorbeeld over het auto-ongeluk zou het dus bijvoorbeeld kunnen dat je op een gegeven moment zelfs niet meer naast iemand in de auto durft te stappen.

Heb jij last van een angst of een fobie? Neemt het een stukje kwaliteit van jouw leven weg? Beheerst het misschien zelfs jouw leven? Blijf hier niet onnodig mee rond lopen. Hypnotherapie kan jou in een paar sessies helpen om blijvend met deze angst af te rekenen!