Ik wil stoppen met roken middels hypnotherapie, maar ik durf niet onder hypnose

Het besluit om te stoppen met roken is een moedige stap naar een gezonder en langer leven. Misschien heb je gehoord over de voordelen van hypnotherapie als een effectieve methode om deze hardnekkige gewoonte te doorbreken. Maar wat als de gedachte aan hypnose je nerveus maakt? Dit is een veelvoorkomende zorg, en kan fijn zijn om de feiten en fabels rond hypnotherapie te begrijpen voordat je een beslissing neemt.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapeutische techniek die gebruikmaakt van hypnose om gedragsveranderingen te bevorderen. Tijdens een hypnotherapie sessie word je in een diepe staat van ontspanning gebracht, waardoor je onderbewustzijn toegankelijker wordt. Dit maakt het mogelijk om negatieve gewoonten, zoals roken, te herprogrammeren en positieve veranderingen in gang te zetten.

Veelvoorkomende misverstanden over hypnose

Voordat we dieper ingaan op hoe hypnotherapie kan helpen bij het stoppen met roken, laten we enkele veelvoorkomende misverstanden over hypnose uit de weg ruimen:

  1. geen controleverlies
    Eén van de grootste angsten is dat je de controle verliest tijdens hypnose. In werkelijkheid behoud je altijd de controle. Je kunt niet gedwongen worden om iets te doen wat je niet wilt doen. Hypnose is een staat van verhoogde suggestibiliteit, maar je blijft tijdens een sessie bewust van je omgeving en kunt op elk moment beslissen om de sessie te beëindigen.
  2. Hypnose is geen diepe slaap
    Hypnose is niet hetzelfde als slapen. Het is een staat van diepe ontspanning en focus. Je zult je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt, en je kunt je later over het algemeen herinneren wat tijdens de sessie is gezegd en gedaan.
  3. Iedereen kan gehypnotiseerd worden
    Sommige mensen denken dat ze niet gehypnotiseerd kunnen worden, maar in principe kan iedereen in hypnose, als ze dat maar toestaan. Het succes hangt grotendeels af van je bereidheid om deel te nemen en je open te stellen voor de ervaring.

Hoe hypnotherapie jou definitief en met slechts één sessie afhelpt van het roken

Nu je wat meer begrijpt over hypnose in het algemeen, leggen we uit hoe hypnotherapie jou een niet-roker laat worden.

  1. Onderbewuste patronen veranderen
    Roken is vaak een diepgewortelde gewoonte die in je onderbewustzijn is verankerd. Hypnotherapie doorbreekt deze patronen door nieuwe, gezondere gedragspaden te introduceren.
  2. Geen gedachten en geen behoefte meer om te roken
    Door je onderbewustzijn te herprogrammeren, neemt hypnotherapie de drang naar roken weg. De gedachten aan en behoefte naar roken verdwijnen.
  3. Versterken van zelfvertrouwen en motivatie
    Door positieve affirmaties en het loslaten van vastgeroeste patronen, helpen wij bij Hynoptherapie Cadstricum jou een rookvrij leven voor te stellen en te geloven dat je dit doel gaat bereiken.
  4. Omgaan met stress en angst
    Veel mensen roken om met stress en angst om te gaan. Hypnotherapie biedt je gezondere manieren om met deze gevoelens om te gaan. Tijdens de stoppen met roken sessie krijg je meerdere manieren aangereikt die je hierbij kunnen ondersteunen.  Zoals zelfhypnose en ademhalingsoefeningen.

Tips om je voor te bereiden op hypnotherapie

Als je nog steeds zenuwachtig bent over hypnotherapie, hier zijn enkele tips om je voor te bereiden:

  • Doe onderzoek Lees over hypnotherapie en hoe het werkt. Hoe meer je weet, hoe minder angstig je zult zijn.
  • Vind een hypnotherapeut die bij jou past Een goede hypnotherapeut zal je vragen beantwoorden en eventuele zorgen bespreken voordat je begint. Dit kan helpen om je op je gemak te stellen. Ervaring is enorm waardevol, bij Hypnotherapie Castricum hebben we al meer dan 1000 mensen van het roken afgeholpen.
  • Begin met zelfhypnose Probeer thuis ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling en meditatie om je voor te bereiden op de hypnotherapie sessies. Wij kunnen jou ook kennis laten maken met zelf-hypnose, wat je gewoon thuis kunt ervaren in je vertrouwde omgeving. Je vindt hier een aantal gratis zelfhypnoses.
  • Wees geduldig met jezelf. Het is normaal om zenuwachtig te zijn voor iets nieuws. Geef jezelf de tijd om aan het idee te wennen en forceer jezelf niet.

Conclusie

Het is begrijpelijk dat de gedachte aan hypnose angst kan oproepen, maar het is een veilige en zeer effectieve methode om te stoppen met roken. Door misverstanden te begrijpen en jezelf goed voor te bereiden, kun je de voordelen van hypnotherapie ervaren, zonder angst te voelen. Stoppen met roken is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Hypnotherapie Castricum helpt jou om deze stap met vertrouwen te zetten.