ervaringen van klanten

Recensies

recensies

Lees de ervaringen van anderen

Al zoveel mensen heb ik met behulp van hypnose kunnen helpen. Hieronder een greep uit hun ervaringen. Klik op de categorie van jouw keuze om hun bijzondere verhalen te lezen.

referenties

Stoppen met roken

– Stoppen met roken –

Het leek wel een transformatietraject! Stoppen met roken en de maagband hebben mij écht getransformeerd!

Door het stoppen met roken ervaarde ik al meer rust en totaal geen trek in een sigaret. (En nog steeds niet. Het is alsof ik nog nooit gerookt heb.)
De virtuele maagband heeft me mijn energie en zelfvertrouwen terug gegeven. Ik heb weer vertrouwen in mn lijf en weet dat ik het kan.
Geen gevecht meer met kilo’s maar het gevoel lekker in mn lijf te zitten. Het heeft me zoveel opgeleverd, het heeft effect op mijn hele zelf niet alleen de kilo’s….Dank dank dank

Marielle v/d Laan

– Stoppen met roken –

Ik adviseer elke roker de hypnosetherapie te doen! Ik vond de sessie heerlijk! De eerste dagen waren wat lastig maar nu is het geweldig! Hypnose heeft mij echt geholpen, op andere manieren lukte het me niet. Je doet het geweldig Petra!

Fred Valkering

Ik was goed verslaafd en er helemaal klaar mee. Ik ben ontzettend blij dat ik niet meer rook. Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen!

M. Water

Ik was een zware roker (pakje per dag) en wilde heel graag stoppen voor mijn gezondheid. Ik vond het een prettig en effectief traject, want het heeft iets in mij getriggered waarom ik het nu al zolang vol houd.
Jeroen R.

Ik heb de hypnosesessie als heel erg positief ervaren. Ik heb nergens meer last van! Zelfs niet als er om mij heen gerookt wordt.
Ik beveel het aan veel mensen aan. Er zijn al bekenden van ons, die ook al een sessie gedaan hebben. Ik beveel het aan omdat het werkt. En eigenlijk geen reden zie om het niet te doen.
Dank je wel voor de hypnose. Ik ben er echt blij mee nu gestopt te zijn.
Pieter B.

Ik heb de hypnosesessie als heel prettig ervaren.
Ik mis dat roken absoluut niet meer!! (alleen de gewoonte af en toe) Ik heb hypnose al aan heel veel mensen aanbevolen. Anderen die snappen echt niet dat ik nog steeds niet rook. Bedankt voor je hulp!
Marcel Lute

Ik wilde stoppen voor mijn gezondheid, geld en voelde mij bezwaard op feestjes en zo. Ik vond het een bijzondere ervaring. De trek was eigenlijk na de sessie meteen weg en dat is zo gebleven. Soms denk ik er nog wel aan, maar kan dat heel snel wegstoppen/ parkeren. Ik beveel het aan heel veel mensen aan!
Anoniem

Ik wilde geen roker meer zijn. Ik werd gek van de stank. Het hield me tegen om te sporten, ik werd benauwd en het werd te duur enzovoort. Hypnose heeft me eindelijk echt er vanaf geholpen! Het ging meteen vrij makkelijk en eigenklijk nu nog steeds. Ik heb al 5 vrienden doorverwezen. Het is echt de makkelijkste manier om te stoppen….zonder psychisch gevecht.
Mw Dika

Ik wilde ontzettend graag stoppen met roken voor mijn gezondheid. Ik hoestte en had beginnende COPD. In eerst instantie ervaarde ik een lichte weerstand voor de hypnose omdat het onbekend was. Maar ik ben ontzettend blij dat ik ervoor gegaan ben!! Zonder hypnose was het me niet gelukt. 

Ontwenningsverschijnselen zijn nauwelijks aanwezig. Lichamelijk geen enkele behoefte, ook niet in bijzijn van rokers. Wel soms het gevoel van een soort missen, leegte, maar naarmate je langer bent gestopt wordt dat steeds minder en makkelijker om daarmee om te gaan. Petra is ondersteunend, bevlogen en is er altijd voor je. Ik ben super blij dat ik nooit meer ga roken. Ik ervaarde roken als me maatje maar zie het nu als mijn vijand.

P. Kwak

Ik was een echte stressroker, maar was er klaar mee. Ik vond de hypnosesessie in één woord GEWELDIG. De eerste dagen na de sessie waren vreemd…maar ook heel bevrijdend. Ik ben een niet-roker en iedere dag dankbaar. Ik kan ook niet meer tegen de lucht, word er beroerd van. En ik ben rijker van lichamelijk geestelijk en in mijn portemonnee. Mijn gezondheid terug. Ik heb mogen stoppen met mijn medicijnen tegen hoge bloeddruk. Win-win.

Ik zou hypnose zeker aanbevelen. Zonder dit had ik niet door kunnen zetten. Je mind is gereset, het geeft je die extra kracht. Sta er wel voor open…en wees er klaar voor.

Petra is geweldig is in haar werk, toegewijd en luistert om het succesvol met jou samen te doen. Dank Petra voor jou mooie beroep en toewijding…NAMASTE

Linda Beunis

– Stoppen met roken –

De hypnosesessie om te stoppen met roken was voor mij verrassend, ontspannend, bijzonder en emotioneel. De trek in het roken was direct geheel verdwenen. En aan de ontwenning van de gewoonte is met de tips en nazorg goed vorm te geven. 

Ik zou hypnose zeker aanbevelen om te stoppen met roken. Het is heel effectief en raakt de kern!

J. Kallas

– Stoppen met roken –

Ik was een flinke roker, eerst van normale sigaretten en later van de e-smoker, maar wilde er nu echt van af. De hypnosesessie heb ik als positief ervaren, ik was zeer gemotiveerd en het stoppen ging direct prima.

Petra heeft een persoonlijke benadering en de ondersteuning is geweldig! 

Bernard Linden

– Stoppen met roken –

Ik was het zat dat mijn leven draaide om wanneer ik weer kon roken, dus besloot te stoppen met behulp van hypnose. De hypnosesessie voelde heel apart, als een diepe meditatie. De eerste dag als niet roker was wennen, de gewoonte-gedachte speelde wel in mijn hoofd, maar echt trek was er niet meer. Zelfs bij heftige gebeurtenissen in mijn leven is het gelukt om er niet aan toe te geven. Hypnose heeft hierbij echt geholpen!

Ymke Rinsema

– Stoppen met roken –

Ik heb de hypnosesessie als fantastisch ervaren. De eerste paar dagen na de sessie dacht ik nog wel aan een sigaret op de vaste momenten van de dag. Maar dat werd steeds minder en nu denk ik er nog zelden aan!

Ik zou hypnose zeker aanraden. Ik ben vrijwel moeiteloos gestopt met roken en ben onwijs blij dat ik eindelijk kan zeggen dat ik een niet roker ben!

Kelly de Winter

– Stoppen met roken –

Ik was een roker die de dag begon met koffie en een sigaret maar voor mijn gezondheid (hoesten en COPD) wilde ik echt stoppen.

Hypnotherapie was voor mij onbekend terrein, dus ik startte met lichte weerstand. Maar het heeft echt gewerkt! Na de sessie waren ontwenningsverschijnselen nauwelijks aanwezig. Lichamelijk had ik geen enkele behoefte, ook niet in bijzijn van rokers.

Hypnose is voor mij het juiste hulpmiddel geweest om te stoppen. Ik heb inzicht gekregen in wat roken is en wat het met je doet; voor mij heel belangrijk om te kunnen stoppen.

Anoniem

– Stoppen met roken –

Stoppen met roken? Via hypnotherapie?
Nou, je moet ergens beginnen. Zo gingen wij erin en wat zijn wij blij dat we dat hebben gedaan!! Ik ben samen met mijn partner naar een groepssessie van Petra gegaan en wat hebben wij dat goed ervaren. Petra stelt je op je gemak, legt alles heel goed uit en maakt het gewoon zo dat je wel wilt stoppen!

De weken erna vielen ons een beetje tegen, je hebt zoveel tijd over… Ik was zelf vooral erg rusteloos, maar na een appje van Petra en nog wat tips, was ik daar ook vanaf. Mijn partner had dat in de 3e week van het stoppen, maar na het luisteren van de ondersteunende zelfhypnose is hij daar ook nu vanaf.

Wij gaan nu een rookvrije toekomst tegemoet en gaan daar zo onwijs van genieten!
Ik zeg bij twijfel, gewoon doen! Er is altijd een betere keuze dan roken!

Dank je wel Petra!

A. Zegwaard & partner

– Stoppen met roken –

Ik was al lang een stevige roker en wilde nu af van die verslaving. Ik vond de sessie heel prettig! Ik ging er volledig blanco in (misschien wel wat ongeloof) maar vond het uiteindelijk best wel spannend. Petra stelt je gerust, legt alles goed uit zodat je op een rustige manier de hypnosessie in gaat. Je hebt door wat er gebeurd met je maar toch ook weer niet en het is bizar wat Petra met je brein kan bewerkstelligen.

Na de sessie heb ik gek genoeg geen behoefte meer aan een sigaret gehad en zelfs tussen stevige rokers en een flinke borrel vond ik de rook om me heen heel vies! Wel “mis” ik soms iets in het plaatje maar nooit in de verleiding gekomen de afgelopen 7 maanden.

Ik denk dat hypnose een enorme stok achter de deur is en een geweldig hulpmiddel om te stoppen met roken. Het extra zetje achter je eigen wilskracht.

Anoniem

– Stoppen met roken –

Ik vond het zelf heel asociaal als ik mensen zag roken, terwijl ik dat zelf ook deed, dat wilde ik niet meer. Daarom kwam ik bij Petra voor een hypnose sessie stoppen met roken. Ik vond het heel bijzonder en had niet verwacht dat het zou goed zou werken. Het niet roken is sinds de eerste dag totaal niet moeilijk. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik helemaal niet meer met sigaretten bezig ben, zelfs niet met een drankje erbij, echt heel bijzonder dat er zo’n knop omgaat door de hypnotherapie.

Ik zou een stoppen met roken hypnose sessie zeker aanbevelen, als het mij lukt moet het anderen zeker lukken! Zelf heb ik best wel een slap karakter, maar met het stoppen met roken sta ik van mezelf te kijken, iedereen om mij heen ook. Ze hadden niet van mij gedacht dat het zou lukken.

T. Apeldoorn

– Stoppen met roken –

Ik was een stevige roker maar wilde heel graag stoppen omdat het zo ongezond is en heel veel kost. Ik vond de hypnose sessie bij Petra heel bijzonder en fijn. En hoewel ik de gewoonte van het roken heel ontspannen vind, was het vanaf de eerste dag meteen goed te doen om niet te roken. Ik zou hypnose als hulpmiddel bij het stoppen met roken zeker aanbevelen, maar je moet er wel zelf 100% achter staan.

Mw. A.

– Stoppen met roken –

Al jaren spook jij door mijn hoofd, beheerste je mijn leven en heb jij mijn leven behoorlijk beïnvloed! Waarom? Jij was mijn rust, mijn moment alleen, mijn anti stress!

Als ik deze bovenstaande letters typ, word ik alweer misselijk van je! Waarom ben ik 20 jaar geleden ooit van je ben gaan houden? Geen idee, voor mij is de liefde in ieder geval over!

Bij de geboorte van mijn zoon wou ik al stoppen met jou! Pleisters, karakter, discipline en kauwgom! Niets hielp tegen jou!

Ik was opzoek naar het ideale; weg met de lust, het snakken naar, iets tussen de vingers en dat alles zonder enige moeite. Dit vond ik uiteindelijk nog geen 300 meter van mijn huis!

3 minuten van huis! Iets wat mijn rust zou terug brengen, meer genieten met het gezin, en alle stress heeft weg gehaald!

Lieve Petra, eind november spraken wij af en mijn wens was om voor de feestdagen al gestopt te zijn, jij vroeg; op schaal van 1 tot 10 hoe graag wil je? Mijn antwoord was duidelijk voor jou!

Half december hebben wij mijn sessie gedaan, ondertussen ben ik ruim 3 maanden gestopt! Vaak denk ik nog aan mijn sessie hoe heftig en intens ik het heb ervaren, en over mijn wandeling naar huis van geen 3 maar 15 minuten! Mijn leven was namelijk verandert!

Ik sport fanatieker als ooit, voel me sterker als ooit, ben bijna niets aan gekomen en geniet als niet roker!

De 1 op 1 sessie met hypnose heeft mij veel goed gedaan, en natuurlijk zijn er nog lastige momenten, maar daarvoor ben ik nu veel te sterk geworden en weet pas echt wat genieten is!

Mijn advies aan iedereen die er over nadenkt om te stoppen, sta ervoor open geef je over voor 2 uur en je leven erna is zoveel mooier!

Theo Groentjes

– Stoppen met roken –

Ga in mei naar Amerika. Daar mag je haast nergens roken, daarom wilde ik er graag vanaf. Ik vond de hypnose sessie geweldig. Het is mij 100% meegevallen. Ik sta iedere dag blij op. Natuurlijk denk ik nog wel eens “oh en nu een sigaretje” maar die gedachte is zo weer weg. Ik beveel het iedereen aan.

Ik wil jou nog hartelijk bedanken dat jij mij van mijn verslaving hebt kunnen bevrijden.
Het bijzondere bij mij was toen ik het gebouw uitliep stonden buiten diverse rokers. Ik dacht meteen gadverdamme. Heel bijzonder.

Cora Koning

– Stoppen met roken –

Ik ben bij Petra gestopt met roken en zou dit absoluut iedereen aanraden!
Ik rookte eigenlijk wel heel veel en werd me ervan bewust van dat het toch wel heel veel geld kostte. Ook besefte ik me steeds vaker dat je echt stinkt als je naar buiten was geweest om te roken. Dat wilde ik niet meer.

Ik ging bij Petra in hypnose. In het begin dacht ik, hier ben ik veel te nuchter voor….dat werkt toch niet bij mij?? Het kan toch niet zo zijn dat doordat ik ga luisteren naar een verhaal van Petra ik daarna niet meer rook???? Maar goed ik was er nu toch al dus ik dacht we zien wel en ik gaf me er aan over…..

De sessie zelf was heel ontspannen en rustgevend.
De eerste paar dagen dacht ik af en toe nog aan een sigaret maar dat was het dan ook. Nu denk ik eigenlijk nooit meer aan een sigaret tot dat iemand aan mij vraagt hoe het gaat met stoppen met roken! Dan denk ik ‘oh ja dat deed ik altijd, maar nu niet meer!’ Het zit dus totaal niet meer in mijn systeem!!!

Dit werkt echt dus wil het ook graag delen met iedereen!
Ik denk eigenlijk nooit meer aan een sigaret! Het zit totaal niet meer in mijn systeem. Dit werkt echt, dus ik zou dit absoluut iedereen aanraden!

Cynthia Lustig

– Stoppen met roken –

Soms wil je iets al heel lang… maar weerhoudt iets je ervan om het nu echt te doen. Misschien omdat je het niet echt wilt? Misschien om dat je het niet durft. Of vooral omdat je bang bent om te falen?

Het moment dat ik met Petra een datum had geprikt voor mijn hypnotherapie sessie stoppen met roken ging ik toeleven naar stoppen. De wens werd groter. De angst om te falen steeds kleiner.

Ik heb niet alleen veel geleerd tijdens mijn stoppen met roken sessie over hoe vreselijk de tabaksindustrie in elkaar zit. Ik heb ook geleerd wat mijn valkuilen zijn. Ik heb geleerd hoe ik falen kon gaan voorkomen. Na een goed gesprek ben ik compleet ontspannen in “DE” stoel gaan zitten.

Even later liep ik naar buiten als NIET ROKER. De drang naar een sigaret is weg. En mezelf belonen? dat doe ik niet meer met zo’n stom ding… De beloning is dat ik iedere dag minder benauwd wakker word. Dat ik het langer volhoudt om de wielrenfiets. Dat mijn handen niet steeds stinken. Dat ik meer energie heb en minder frustratie. Stoppen met roken was mijn beloning!

Dus in plaats van jezelf een sigaret cadeau te doen… doe jezelf een hypnose sessie bij Petra cadeau! Stuk goedkoper en beter voor je lijf/geest/omgeving!

Erna Bangma

– Stoppen met roken –

Ik rookte dagelijks 10 tot 15 sigaretten. Het beheerste mijn dagindeling. Ik was heel benieuwd naar de hypnose sessie. Het was apart en ik dacht gaat dit mij nou helpen? Maar de eerste dagen had ik meteen geen behoefte meer aan sigaret. Wel bedacht ik mij geregeld “nu zou ik anders een sigaretje gaan roken”. Dat moest ik uit mijn systeem krijgen. Het roken wat meteen klaar Ik zou hypnose zeker aanbevelen. Zonder moeite ben ik er vanaf. Zelf lukte het mij niet.

Janine Bijwaard

– Stoppen met roken –

Ik was echt een enorm verslaafde roker. Eentje die sterk hechtte aan haar sigaret. Ik geloofde niet dat het leven leuk zou kunnen zijn zonder sigaret. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Letterlijk, en al 20 jaar. Ik heb een hypnose-sessie ondergaan bij Petra en ben nu al 5 maanden gestopt met roken!!

Lotte Jongbloed

– Stoppen met roken –

Ik vond het behoorlijk spannend, was nog nooit onder hypnose geweest en had geen idee wat ik nou precies kon verwachten. Maar gelukkig was er lieve Petra die mij op mijn gemak stelde en de sessie heel helder uitlegde.

Na de sessie deed ik mijn ogen open, sceptisch vroeg ik: “Is dit het? Ben ik dan nu een niet-roker?
Ik vond het nog wat moeilijk voor te stellen……

Tot ik naar huis toe achter twee meiden liep die allebei net een sigaret opstaken. Ik werd overvallen door een naar gevoel, mijn maag kromp ineen. Ik moest kokhalzen! Ik, die tot voor kort nog dacht dat roken mijn leven was, moest kokhalzen van een sigaret. Tegelijk moest ik lachen en dacht, zou het dan echt? Die grijns is voorlopig ook niet van mijn gezicht verdwenen en gelukkig is het kokhalzen zo goed als verdwenen.

Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen. Het voelt alsof ik in een wereld zit waar geen enkele roker van weet. Alle excuses die ik mijzelf voorheen voorhield, bestaan in deze wereld niet. Het enige wat ik daarvoor nodig had was een hypno-sessie met Petra! Ik begin spontaan weer te grijnzen, want vind het nog steeds bizar om te beseffen dat ik sindsdien een niet-roker ben.

Debbie Mensink

– Stoppen met roken –

Ik was zo klaar met roken, de sigaret beheerste mijn leven. Petra is heel ‘straight’, open en lief. Ze beheerst haar vak en beoefent het met veel passie! Ze snapt waar je vandaan komt en toont veel begrip. Ik had meteen een klik met haar.

Hypnotherapie is niet eng en je raakt geen controle kwijt over jezelf. Je kunt het zien als ‘resetten’ van je hoofd. Het is een super fijne manier op te stoppen met je verslaving. Petra bereidt zich heel goed voor en zorgt ook voor begeleiding na de sessie. Je hebt hierdoor niet het gevoel dat je er alleen in staat. Het stoppen is echt heel makkelijk met hypnotherapie. Je moet alleen zelf wel écht willen stoppen.

Ik zou Petra aan iedereen aanraden! Ze heeft mijn enorm geholpen om weer ‘happy’ te zijn. Inmiddels ben ik meer dan 6 weken ’niet-roker’ en elke dag voel ik me beter en komen er meer voordelen bij van het niet meer verslaafd zijn. Ik ben bevrijd! Gun jezelf dit!!

S.

– Stoppen met roken –

Ik wil graag mijn blijheid delen. Na een paar mislukte stop pogingen weet ik dat ik het nu verslagen heb. Ik ben niet gestopt met roken, ik rook niet, is de tekst!
De eerste dagen waren zwaar maar wat een enorme steun heb ik van haar gevoeld en gekregen. Inmiddels dus nu 8 dagen verder, en geen bijwerkingen behalve dat ik soms merk dat ik niet aan een gewoonte moet toegeven. Ik voel me energieker en ben nog net zo vrolijk als met een sigaret!
Ik ben enthousiast en vooral erg blij dat ik op dit moment echt zeg: IK ROOK NIET-;) Dank je wel Petra!

Marleen

– Stoppen met roken –

Ik was helemaal klaar met het roken. Ik rookte al 20 jaar een pakje per dag. Ik ben naar Petra toegegaan voor een hypnose-sessie en ben heel blij dat ik bij haar ben geweest. Ik ben een heel nuchter type en was eigenlijk wel een beetje sceptisch. Dat ik na de sessie naar buiten stapte geloofde ik er ook nog niet in. Ik had nl niet echt het idee dat ik onder hypnose was geweest. Toch is het mij niet eerder zo makkelijk afgegaan! Natuurlijk moet je er zelf ook wat voor doen, maar je vaste rookritueel worden doorbroken door de hypnose en zitten niet langer in je systeem. Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanraden, zelfs al denk je er te nuchter voor te zijn. Het werkt!

Loes

– Stoppen met roken –

Vanwege mijn gezondheid wilde ik zo graag stoppen met roken. Ik was in eerste instantie sceptisch over hypnose, maar dit verdween al snel! Ik was echt onder de indruk! Ik heb geen enkele drang meer naar een sigaret!

Joris

referenties

Virtuele maagband

– Virtuele Maagband –

Gestopt met roken en daarnaast ook nog eens afvallen. Kan dat? Ja hoor, met behulp van Petra is dat prima te doen. Sterker nog.. het gaat gewoon vanzelf!

Sinds de stoppen met roken sessie heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Het voelt nu zelfs alsof ik nog nooit heb gerookt. Het is nu ongeveer 3 maanden terug. En ik voel me zo vrij!! Zelfs op feestjes, waar ik zo bang voor was, gaat het mij gemakkelijk af.

Ik was zo enthousiast en was ook zo overtuigd van Petra haar kunnen dat ik mij meteen heb aangemeld voor de virtuele maagband. Twee weken terug hebben we als groep de laatste sessie gehad. Met pijn in mijn hart. Want ik heb een mooie band met iedereen opgebouwd. Maar gelukkig houden we contact. Ook een cadeautje..

Maar wat een mooie reis was dat. Geloof me, het is meer dan alleen een virtuele maagband. Alles werd bij ons aangepakt. Gezond eten, meer bewegen, meer water drinken. Alles waar ik zoveel moeite mee had, gaat nu gewoon vanzelf.
Maar ik heb echt het idee dat bij mij de kern is aangepakt.

Jarenlang heb ik de overtuiging gehad het niet waard te zijn. Waardoor ik slecht voor mij zelf ging zorgen. Werd steeds dikker, rookte als een ketter. vond mezelf lelijk. Ik gunde mijzelf niets.. ja, een zak chips.. als ik me rot voelde.

Maar door de hypnose is er zoveel gebeurd in mijn onderbewustzijn en tevens bewustzijn. Dat ik weet dat ik het waard ben. Wat nou zak chips! Ik ga gezond eten.. want dat is goed voor me. En ik ben het waard om gezond te leven.

Ik ben het overigens ook waard om soms een wijntje te nemen en wat chips. Maar met mate en nog het allerbelangrijkste.. zonder schuldgevoel. Want dat was voor mij altijd weer een reden om het op te geven.

Het beste cadeautje allertijden.. wat een bevrijding.

En nu komt het.. ik ben gaan nadenken wat mijn beperkende overtuiging ‘ik ben het niet waard’ mij vroeger in de weg heeft gestaan.

Ik moest meteen denken aan een bruiloft. Mijn vriend en ik zijn na bijna 20 jaar samen nooit het huwelijksbootje ingestapt..

Waarom? Ik ga toch niet lelijk en dik in een trouwjurk voor het altaar staan?

Dankzij het hele proces kan ik weer naar mezelf lachen als ik in de spiegel kijk. En heb ik 4 juli 2022 mijn ‘aanstaande’ ten huwelijk gevraagd.

– Virtuele Maagband –

Ik ben bijzonder verrast door het maagbandtraject wat ik bij je heb gevolgd. Al na de eerste sessie bemerkte ik bij mezelf een verandering in mijn relatie tot eten in het algemeen.
Ik had geen behoefte meer aan suikers, aan al dan niet gezonde hapjes tussendoor, en verlangde naar de gezonde maaltijden. Ik at duidelijk minder en val nog steeds moeiteloos af.
Wat ik heel fijn vond was dat de aandacht niet perse gericht was op voeding tijdens de sessies maar op ‘je goed voelen’.
De positieve insteek, die gericht is op de onderliggende zaken zonder te graven maar te vertrouwen op de wijsheid van het eigen vond ik fijn. Gericht zijn op het laten groeien van (zelf-) vertrouwen, liefde, plezier en dankbaarheid sprak mij zeer aan.
Petra , ik heb jouw professionele, open en ontspannen houding tijdens de sessies als erg prettig ervaren. Dankjewel!
En ja, ik kan het anderen zeker aanraden.

– Virtuele Maagband –

Via via kwam ik bij Petra terecht. Ik vertelde dat ik mezelf een karikatuur van mezelf vond en dat ik het zat was om te jojo-en. Het afvallen was me op zich best goed gelukt in het verleden maar de kg’s vonden mij altijd weer terug.
Dat dus liever nooit meer.

Ik vond het wel spannend omdat hypnose toch iets spannends heeft. Zelf ben ik bekend met mediteren en dit voelde een beetje hetzelfde, heel vertrouwd. Wonderlijk dat nadat de maagband gezet was mijn hoofd echt dacht dat ik zo’n kleine maag had. Ik viel dan ook supersnel af. De begeleiding van Petra vond ik fantastisch. Ik luister de bandjes nog iedere dag. Wat ik zeer fijn vond waren de extra sessies. Het maakte dat het echt een traject is waar we met de groep aan deelnamen. Het resultaat van 11 weken is 17 kg eraf… Mijn doel was het blauwe jurkje weer aan te kunnen. Daar ben ik nu bijna teveel voor afgevallen. Dat is maat 46 en ik pas nu in maat 44 hahaha.

11 kilo afgevallen in 8 weken!

“Ik voel me zo trots” vertelt Helma, die na het succesverhaal van haar schoonzus besloot zich in te schrijven voor het virtuele maagband traject. Lees hier haar ervaring:

Na jaren van lijnen en afvallen en weer aankomen wilde ik het heel graag op een andere manier aanpakken. Van mijn schoonzus Erna Koenis heb ik gehoord over de goede resultaten die zij had met de maagband. Daarom ben ik ook naar Petra gegaan. Ik wilde graag van het snoepen en het snaaien af en tussendoor steeds maar eten. Al met al was ik 17 kilo te zwaar.

Al tijdens de eerste sessie is de virtuele maagband geplaatst. Ik merkte gelijk al resultaat. Had geen behoefte meer om tussendoor te eten en snaaien en voldoende aan 3 kleine maaltijden. Ik heb inmiddels 4 consulten gehad en voel me super! Elke dag luister ik naar de zelfhypnose en ik ervaar hier heel veel steun door.

In 8 weken tijd ben ik 11 kilo afgevallen. Ik voel me fit en heb veel meer energie. Ik heb helemaal geen behoefte meer om tussendoor te eten en zie vol vertrouwen tegemoet dat ik de resterende kilo’s ook af zal vallen. Ik ben zo blij dat ik deze stap gezet heb! Hartelijk dank Petra, voor de fijne begeleiding bij dit proces.

Helma

Ik vond het maagbandtraject heel bijzonder. Ik had nooit verwacht dat hypnose zou werken. Ik dacht dat het onzin was. Dat ik hier veel te nuchter voor was. Maar het tegendeel bleek waar! Vanaf dag 1 merkte ik een verschil in mijn mindset.

Ik heb veel minder trek, zit veel sneller vol. En ik eet echt maar 3 maaltijden per dag. En het allerbelangrijkste, ik ben niet meer non stop met eten bezig!

Het was echt wat ik had gehoopt!

Ik zag er in eerste instantie een beetje tegenop om dit in een groep te doen. Maar dat was achteraf juist heel fijn! Het gaf echt steun. Ik zou zeker weer kiezen voor een groep.

Ga zo door Petra, lekker down to earth! Dank voor alle goede zorgen.

Tessa

– Virtuele Maagband –

Ik wilde blijvend gewicht verliezen. Ik wilde 27 kilo kwijt. Toen ik de wens uitsprak dacht ik, dit gaat mij nooit lukken. Maar ik nam contact op met Petra en exact een half jaar later was ik op mijn gewenste gewicht. Nu wil ik nog 5 kilo extra eraf voor een gezond BMI, wie had dat gedacht, het gaat mij lukken.

Ik voel mij echt een ander mens. Lichamelijke klachten zijn verdwenen. Ik voel me fit en energiek en heb meer zelfvertrouwen gekregen.

En buiten mijn gewicht verlies ervaar ik nog veel meer positieve veranderingen. Ik benader dingen nu veel anders.  Waar ik normaal me ergens vreselijk aan kon ergeren, pak ik nu luchtiger op.
Ik heb geleerd dat ik geen vuilnisbak ben, dat blijft ook lekker in mijn hoofd zitten. Ik eet niet eindeloos door en eet alleen als ik echt trek heb.

De dag van mijn eerste sessie beschouwde ik als de dag die mijn leven ging veranderen. Ik was er heilig van overtuigd dat de hypnotherapie mij echt verder ging helpen.Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. Ik voelde mij meteen vertrouwd met Petra, wat ook helpt bij het openstellen voor je probleem.

Van tevoren weet je niet wat er bij de sessie wordt besproken. Dat werkt heel goed, want je kan er niet lang over nadenken. Tijdens het gesprek wat je vooraf hebt, komt er vaak wel een dilemma naar boven wat dan aangepakt wordt om je doel te behalen. De gesprekken waren altijd fijn en er werd goed door gevraagd.

Ik raad iedereen aan om hypnotherapie te doen. Hypnotherapie is absoluut niet eng. Het helpt je echt.

Ik ben heel blij dat Petra op mijn pad is gekomen. Dankzij de sessies heb ik mijn doel behaald om af te vallen. En ik heb ook zoveel vertrouwen van de sessies gekregen dat ik ook zeker weet dat ik niet meer terugval naar mijn oude eetpatroon.

Mieke S.

Ik heb het maagbandtraject als heel bijzonder ervaren. Vooral omdat zowel lichamelijk als mentaal dingen zijn veranderd. Iedere bijeenkomst werd er en ander onderwerp aangepakt en zo iedere keer weer een deel van onze gewoonten aangepakt. Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen!

Mariska

Allereerst bedankt voor deze bijzondere ervaring en de hulp bij de strijd die voor mij eigenlijk al verloren was en ik nu met volle moed weer wil overwinnen.

Het traject was heel fijn ik ging er open minded in en ben verbaasd wat er met mijn lichaam is gebeurd. Mijn lichaam is echt aan het veranderen, dat voelt zo fijn!

Dat je dit als groep doet vind ik heel erg fijn! Je deelt met elkaar hoe jij de dingen aanpakt en hierdoor kan je een ander helpen maar zelf ook geïnspireerd raken door iemand anders. Je ziet hoe iedereen groeit en veranderd maar ook hoe moeilijk de strijd soms is of is geweest en daardoor kan je vertrouwen bij elkaar vinden.

De benadering van Petra is erg fijn ze confronteert je niet met de dingen waar je je onzeker over voelt maar door middel van de sessies zorgt ze dat je een positieve kijk krijgt op die onzekere kanten van jezelf.

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen! Het is een manier om jezelf meer te ontwikkelen je lichaam beter te leren kennen en gezonder te gebruiken. Het zorgt ook voor rust en regelmaat in je leven.

Graag wil ik weten wanneer de apk sessies ongeveer zijn ik denk dat 9 oktober misschien te snel is maar misschien wel verstandig als die andere weer te lang duren. Ik hoor het wel.

Patty Smid

Ik stond er nogal sceptisch tegenover, maar ik heb ervaren dat het werkt!! Ik eet minder en heb geen behoefte meer aan snoepen tussendoor.

De hypnosesessies waren fijn. In een groep was prima, vooral voor het ervaringen delen.

De duur was prima, ik vond het ook fijn om echt fysiek aanwezig te zijn ook al was het een eindje rijden.

Ik zou anderen het traject aanbevelen, vooral om van die rare dwangideeen af te komen van je bord moet leeg etc.

Ik ben blij dat ik meegedaan heb!

Annelies

Ik heb het maagbandtraject als heel positief ervaren. Ik had er erg veel zin in en vond het ook wel spannend. Ik wist niet wat me te wachten stond en was nog nooit onder hypnose geweest. Ik heb veel inzichten gekregen, heb dieper over dingen nagedacht en ik denk dat ik ook wel wat dingen uit mijn verleden heb opgeruimd wat al dan niet met het overgewicht te maken had.

Wat ik er allemaal veranderd is?
Bewuster omgaan met de eetmomenten (de tijd nemen).
Beter luisteren naar het vol=vol gevoel.
Mijn bord niet leeg eten als ik geen trek meer heb (ik ben geen vuilnisbak).
Niet meer de hele dag bezig met eten (3 maaltijden per dag geeft rust).
Niet bezig met een dieet. Eten wat je wilt (wel gezond) tot het voldaan gevoel.
Meer gezonde keuzes maken en lekkere dingen makkelijk kunnen laten liggen.
Dat was wat ik had gehoopt :-). Ga zo door!

Ellen B.

– Virtuele Maagband –

Ruim een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Petra  en wat heeft dat veel goeds teweeg gebracht. Ik ben inmiddels 24 kilo afgevallen. Zó ontzettend fijn en gaaf, dat had ik nooit van tevoren nooit durven dromen!! Het ging als het ware ‘vanzelf’.

De hypnosesessies heb ik als heel fijn ervaren. Petra is een lief en rustig persoon en luistert goed naar je. Ze stelt je goed op je gemak.

Tussen de drie maaltijden door had en heb ik helemaal geen honger. Ongelooflijk, dat had ik totaal niet verwacht, er kon altijd wel eten in namelijk! Gelukkig is dat dus niet het geval, anders wordt het denk ik erg lastig om je aan de drie maaltijden te houden. Nu gaat het als het ware vanzelf; het kost me meestal totaal geen moeite om niet tussendoor te mogen eten. Ik vind het ook wel lekker rustig zo op de één of andere manier om niet met tussendoortjes bezig te hoeven zijn.

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen. Ik voel me o.a. veel fijner, zekerder en fitter: de trap oplopen gaat bijv. veel makkelijker, voorheen kwam ik ik hijgend boven!

Door de vele kilo’s die eraf zijn, ben ik zo’n drie kledingmaten ‘gekrompen’?. Dat is zó fijn dat ik nu héérlijk kan shoppen en ook eindelijk eens leuke jurkjes, shirtjes en noem maar op aan kan! Echt een heerlijk gevoel!

Zonder Petra had ik dit nooit bereikt, ik ben héél blij dat ik haar heb ‘ontdekt’. Ook al is het echt niet altijd even makkelijk. Er zijn best momenten dat ik het ook even lastig heb. Maar die zijn er gelukkig niet vaak en daarna is het dus de draad weer oppakken en gáán!

Dankjewel (nogmaals) lieve Petra, voor alles!! Wat fijn dat jij mijn leven een stúk leuker hebt gemaakt!

D. Biana

– Virtuele Maagband –

Samen met mijn man ben ik bij Petra geweest voor het virtuele maagband traject. Beide zijn we in 3 maanden 15 kilo afgevallen!!!

Ik had van tevoren wel vertrouwen in hypnose, maar had niet verwacht dat het echt zo goed zou helpen. Hypnose is echt niet eng, je bent niet helemaal weg. Het heeft meer iets weg van meditatie. 

Ik zou hypnotherapie zeker aan anderen aanbevelen. Dit heb ik inmiddels ook gedaan!! Je hoeft geen dieet te volgen. Je eet wat minder, want je hebt ook minder trek. En de behoeft aan zoet is gewoon een stuk minder of is er helemaal niet. 

Petra, ik zou iedereen aanbevelen naar jou in Castricum te gaan!

Mochten er mensen zijn die twijfelen, laat ze contact met me opnemen. Wij hebben het bij jou als zeer goed ervaren en je hebt ons ontzettend geholpen om binnen 3 maanden, 15 kilo kwijt te raken. Natuurlijk moet je je best doen, maar het gaat door de hypnose een stuk makkelijker. Anders hadden we dit echt niet zelf gered. Uiteraard gaan we door met de nieuwe lifestyle!

Marcella Ulendorp

– Virtuele Maagband –

Via via kwam ik bij Petra terecht en heb ik bij haar een virtuele maagband laten plaatsen. Ik heb de sessies als enorm prettig en ‘warm’ ervaren. Petra heeft geduld en voelt haar cliënten feilloos aan. Ze stelt je op je gemak en stelt zich enorm open voor je, waardoor je je makkelijk laat begeleiden door haar op jouw persoonlijke pad.

Ik ben een vrij nuchtere vrouw en stond, daardoor wellicht, wat sceptisch tegenover de hypnose, maar ben er open in gegaan. Ik heb de hypnose als enorm prettig ervaren. Ik ‘was er’, maar ook weer niet. Ik merkte dat het echt mijn onderbewustzijn was, dat antwoordde op de (open) vragen die Petra me stelde. Hierdoor heb ik veel inzichten gekregen over hoe en waarom ik bepaalde dingen doe én waar ik nou echt behoefte aan heb. 

Mijn insteek was om beter voor mijn lijf te zorgen en gezonder te worden. En dat is gebeurd! Op de een of andere manier heeft Petra, tijdens de hypnose sessies, mijn onderbewustzijn dermate aangesproken, dat ik na jaren van niet sporten en ongezond(er) leven, me ertoe ben gaan zetten om te gaan hardlopen en ‘liever’ voor mijn lijf te zijn. Ik denk veel meer na wat ik in mijn mond stop en stel als regel dat het doorgaans goed en voedzaam moet zijn, en daar voel ik me heerlijk bij! 

Sinds de laatste hypnose sessie ren ik 2 – 3 keer per week en is mijn lijf en gezondheid enorm verbeterd. Mijn lijf is strakker, kleding zit beter, ik heb meer spieren en mijn energieniveau is vertienvoudigd! Dus voor mij was het traject precies wat ik nodig had – leren luisteren naar mijn innerlijke stem en beter zorgen voor mijn prachtige lijf.

L. Sokker

– Virtuele Maagband –

Ik kwam een paar maanden geleden bij Petra voor de virtuele maagband. Na de sessies merkte ik meteen dat ik veel minder moeite had om suikers te laten staan en veel bewuster bezig was met mijn eten. Ik ben al bijna 8 kilo kwijt!!! Ik zou hypnotherapie dan ook zeker aanraden als je af wilt vallen.
Het is fijn als iemand anders dmv hypnose dat deel van je onderbewuste weet aan te spreken die je helpt bij je probleem…… en zo doe je het toch eigenlijk zelf!

Bedankt lieve Petra. Ik ben blij met hoe het is gegaan allemaal. Nu zelf aan de slag en hopelijk nog 8 kilo eraf.

Eline B.

– Virtuele Maagband –

Ik wilde mijn kilo’s kwijtraken, voorgoed! Door de hypnotherapie is mijn eetgedrag compleet veranderd. Ik eet veel gezonder en kies bewuster. Geniet nu veel meer van een wijntje of iets lekkers met mate. Ik heb de sessies altijd als heel fijn en relaxed ervaren en na de sessies had ik echt het gevoel dat het mij ging lukken!
Ik zou hypnotherapie zeker aan raden als je af wilt vallen!! Het heeft mij geholpen om op gewicht te komen en te blijven, daarnaast ben ik er tijdens de sessies achter gekomen dat het niet alleen afscheid nemen was van kilo’s maar ook het loslaten van andere dingen. Een bevrijding.

Nancy

– Virtuele maagband –

Ik kwam op social media veel informatie tegen over de virtuele maagband. Ik ben heel erg nuchter en geloofde er niet zo in. Toen ben ik me er in gaan verdiepen en zag ik in dat mijn relatie met eten niet meer goed was. Dan zou hypnose toch wat voor mij kunnen zijn. Ik wilde dichtbij huis en dus zocht ik contact met Petra. Nadat Petra duidelijke uitleg had gegeven wilde ik ervoor gaan.

Na de eerste sessie merkte ik direct verschil. Ik was niet steeds meer met eten bezig en kon slechte dingen zonder veel moeite gewoon laten staan en at veel minder! Ik was er zelf verbaasd over. Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar ben toch al 7 kilo kwijt.

Ik vond de sessies heel bijzonder om mee te maken.
Het afvallen stagneerde even omdat ik te weinig at en ik moest dus juist meer eten om af te vallen. Petra denkt met je mee, heeft een hele fijne hypnose stem en is zeer prettig in de omgang. Iedereen en ieder lijf is anders en door de sessies is mijn kijk op eten beter geworden. Oude gewoontes zitten nu meer op de achtergrond.

Bij twijfel dus gewoon doen!

Corinne Zweers

– Virtuele maagband –

Ik had al vele diëten gedaan, maar viel elke keer weer terug in mijn oude eetgedrag. Het welbekende jojo-effect dus. Ik was vooral een emotie-eter. Toen ik op de site en social media van Petra las over de virtuele maagband, leek dat bijna te mooi om waar te zijn en werd ik er heel nieuwsgierig naar. Ik besloot uiteindelijk om ervoor te gaan. Het was heerlijk en bijzonder om in de stoel plaats te nemen, te ontspannen en alles over me heen te laten komen. Petra heeft een heel prettige stem, is rustig en geeft vertrouwen.

Ik heb betreft eten een soort rust over me heen gekregen. Ik ben niet meer de hele dag bezig met wat ik wel móet eten en niet mág eten en ik heb genoeg aan drie maaltijden per dag, zonder tussendoortjes. Ik ben niet meer continu in strijd met mezelf of ik iets wel of niet zal nemen, maar kies bewust voor bepaalde producten.

En het kost me allemaal weinig moeite, dat is zo fijn! Toen we vorige week een week op vakantie waren, heb ik zo’n relaxte vakantie gehad. Natuurlijk eet je anders dan thuis, maar vakantie was voor mij altijd een moment om helemaal los te gaan en eigenlijk voelde ik me dan de hele tijd heel opgeblazen en was ik continu met m’n figuur bezig op een negatieve manier. Nu was het zo anders en zo ontspannen. De vakantie draaide niet meer om eten, maar om genieten op alle fronten!

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen als je wilt afvallen. Het heeft mijn eetgedrag écht veranderd en voel me er heel goed bij. Dat zou ik een ander ook gunnen.

Dankjewel Petra, dat jij dit bent gaan doen en dat je dit zo goed kan! Ik ben zo blij met alle veranderingen in mijn eetgedrag en de kilo’s die er al af zijn! Keep up the good work!

Marieke Labots

– Virtuele maagband –

Ik heb de hypnosesessie als positief ervaren. Het is een heel fijne ervaring. Petra is een lief en rustig persoon en luistert goed naar je. Ze stelt je goed op je gemak. De maagband werkt heel goed voor mij!

Ik merkte meteen dat ik tussen de drie maaltijden door helemaal geen honger had (heb). Gelukkig. Dit had ik wel verwacht namelijk. Het kost me geen moeite om niet tussendoor te eten. Ik merkte ook dat ik bij het ontbijt en de lunch genoeg heb aan minder grote maaltijden. Ik heb na bijvoorbeeld twee crackers en een glas melk genoeg, terwijl ik eerst dus meer at.

Verder merk ik dat als ik een keer ‘buiten m’n boekje ben gegaan’, dat geen ramp is. Waar je bij diëten en andere manieren van afvallen dat allang als falen had gezien en dacht: “Zie je, ik kan het echt niet” en het alweer opgaf, pak je bij dit traject de draad de volgende dag, of zelfs dezelfde dag al weer op en ga je gewoon weer door met waar je aan begonnen bent. Je ziet het niet als falen; je ziet het als een moment waar je heerlijk van genoten hebt en gaat daarna gewoon weer door met het traject alsof er niks aan de hand is.

Wat ik ook merkte, is dat na al zo’n twee weken m’n onderbroeken wijder gingen zitten! Was ook een heel fijne verandering??!

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen. Ik ben nu ruim 3 maanden bezig en vind dat ik al een mooie ’tussenstand’ heb bereikt. Ben nu zo’n 12 kilo afgevallen, dus dat is fantastisch! Ik voel me daardoor ook veel fitter: de trap oplopen gaat bijv. veel makkelijker, voorheen kwam ik ik hijgend boven! En ook wandelen gaat als een speer, m’n vriend zei laatst zelfs dat ie het heerlijk vond dat ik nu niet meer zo slenter, eindelijk liep ik ‘ns in zijn tempo ?. Ook dat is trouwens door de hypno-therapie ‘aangewakkerd’: eerst kon ik mezelf niet ertoe zetten om van die bank af te gaan en een half uurtje te gaan wandelen. Doordat Petra in de tweede sessie daarop heeft ingehaakt wandel ik nu zeker zo’n 4 keer in de week.

Ik ben heel blij dat ik Petra heb ‘ontdekt’, zonder haar had ik dit nooit bereikt. Er zijn best momenten dat ik het ook lastig heb, maar die zijn er gelukkig niet vaak en zoals genoemd kan je de draad daarna weer oppakken, in tegenstelling tot bij andere manieren van afvallen die ik eerder heb gedaan. Dus ben ik even blij dat Petra een hypnopraktijk is begonnen! En vele anderen met mij denk ik!

Anoniem

– Eetstoornis “Binge-eating” – 

“Lieve Petra, jouw behandeling heeft mijn leven ingrijpend veranderd. En ik
val nu ook af – joepie!”

Ik ontdekte eind 2019 dat mijn bijzondere eetgedrag een naam heeft: Binge-eating (boulimia zonder overgeven). Het artikel over Petra in het Noord-Hollands Dagblad had ik bewaard omdat ik na het lezen dacht: als ik ooit hypnose nodig heb, ga ik naar háár. Met de diagnose op zak kwam hypnotherapie sneller in beeld dan gedacht. Zo kwam ik bij Petra terecht.

Petra legde alles heel goed uit en kon al mijn vragen beantwoorden. Door Petra’s stem, de sfeer, de muziek en de comfortabele stoel vond ik het de sessies ontzettend ontspannen(d). Bijzonder ook omdat ik nooit had gedacht dat ik me zo diep zou kunnen ontspannen.

Maar veel belangrijker zijn de resultaten:

Meteen na de eerste sessie voelde ik dat mijn ‘extra maag’ die altijd méér wilde, er niet meer was. Mijn behoefte om te over eten was helemaal weg! Ik nam nu genoegen met evenwichtige en gezonde voeding. Ik ervaarde zoveel meer innerlijke rust en ben op de koop te ook nog eens mijn overtollige kilo’s aan het loslaten.

Van tevoren zat ik tegen het tarief aan te hikken. Ik heb zelfs overwogen om
het daarom af te blazen. Maar na de eerste sessie dacht ik: dit is onbetaalbaar en de investering in mezelf waard.

Ik ben zó enthousiast! Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanbevelen!!!
Waarom?
– Het snelle resultaat: na de eerste hypnosesessie voelde ik het gewenste effect al!
– Hypnose voelt aangenaam
– Het werkt doelgericht
– Hypnose biedt een structurele oplossing omdat de oorzaak van het probleem wordt achterhaald en verwijderd.

Petra is een deskundige therapeute, die ik meteen vertrouwde. Ze stelde me op mijn gemak, luistert precies en vraagt op een prettige manier door. Petra bewaart rust, houdt overzicht en straalt wijsheid uit. Dit werk past haar als een oude warme jas. En ik hoop dat ze deze nog heel lang mag
dragen!

Inge van der Heijden

referenties

Transformatietraject

– Transformatietraject –

Ik heb het transformatietraject als heel fijn ervaren. Ik ben weer vol energie, voel me lichter en heb er weer zin in! De miracle mornings zijn echt een onderdeel van mijn dag geworden en ik lees en luister nu veel meer over zelfontwikkeling. Ik zou dit traject zeker aanbevelen en ik vind dat iedereen moet weten dat hypnotherapie absoluut niet zweverig is!! Het is gewoon een hele ontspannen situatie waarbij je de kern van je probleem aanpakt. Al dacht ik in eerste instantie dat een groepstraject niet echt wat voor mij was, dat bleek helemaal niet zo te zijn! We konden elkaar juist goed aanvullen in de groep, ik heb het als heel positief ervaren!

Marieke Labots

– Transformatietraject –

Het transformatie traject heb ik als erg prettig ervaren. Het heeft mij positief verrast.  Petra creëert een sfeer waarin je je op je gemak voelt. Ik ben iemand die het erg lastig vindt om me open te stellen, maar zij krijgt het voor elkaar. De inhoud van het traject sloot aan bij wat ik nodig heb. Bij de bijeenkomsten gingen we goed de diepte in. Er was genoeg ruimte voor ieders inbreng en uitdagingen, ervaringen werden uitgebreid besproken. Daarnaast krijg je elke dag waardevolle tips. Ik ben gaan luisteren naar mijn lichaam, quality time voor mezelf gaan plannen en heb zelfliefde leren geven. Iets wat naar mijn mening erg onderschat wordt. Hierdoor voel ik mij meer ‘zen’ en sta ik veel meer ontspannen in het leven en kijk anders naar gewichtige zaken.  Het traject heeft me wel een flinke duw in de goede richting gegeven.

Susanne  Brave

– Transformatietraject –

In eerste instantie was ik wat sceptisch, maar al durende het traject begon ik mij iets meer open te stellen voor het traject en merkte ik vorderingen in mijn te behalen doelen.
Ik ben door het traject zelfverzekerder geworden, ik luister meer naar mijn gevoel en ik trek mij de mening van anderen minder aan. Ik leef nu minder gehaast, ik luister meer naar mijn gevoel en ik kan meer loslaten. Ik leef meer in het moment en ik let meer op mijn ademhaling waardoor ik mij vervolgens minder snel gestrest voel, dus ik heb meer innerlijke rust.

R. Zwaab

– Transformatietraject –

Ik kan iedereen die niet lekker in z’n vel zit of even niet weet hoe je verder moet in het leven aanraden om dit traject te volgen.

Na een individuele sessie met Petra word je aangemoedigd gedurende twee maanden ander gedrag te gaan doen op weg naar een betere versie van jezelf. Hiervoor krijg je elke dag een persoonlijke e-mail met een veranderadvies, zowel op mentaal als lichamelijk gebied. Wat me aanspreekt is dat op meerdere vlakken en invalshoeken het veranderproces belicht is.

De groepstraining heeft absoluut een toegevoegde waarde en is motiverend. Door het luisteren naar de ervaringen van de anderen in de groep kreeg ik nog wat extra wijze lessen mee.

Ik heb geleerd om werk- en privé situaties op een positieve manier te benaderen, zodat ik mezelf er echt goed bij voelde. Ik deed het traject in een drukke en hectische periode waardoor ik de aangereikte theorie direct in de praktijk kon toepassen. Ten slot Petra is open, eerlijk, confronterend, respectvol en duidelijk. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Anoniem

– Transformatietraject –

Angsten loslaten en meer zelfvertrouwen krijgen, dat was voor mij reden om het transformatietraject te gaan doen.
Ik heb het ervaren als heel fijn, liefdevol en bijzonder. De magische spiegel was een ervaring die ik mij nooit had kunnen voorstellen, dat moet je zelf ervaren. Het helpt mij om in mijzelf te geloven ook mede door het visualiseren. Het is heel fijn dat ik nu de zelfhypnose thuis kan doen, dit helpt mij om het gevoel vast te houden.

Het transformatietraject was voor mij een soort boost, ik kreeg er energie van en zat in een soort flow waarbij ik uitkeek naar de volgende sessie. Petra heeft een open houding en de wijze van informatie delen is heel toegankelijk, begripvol en inlevend.

Ik beveel het traject zeker aan. Er is niets engs en zweverigs aan, het brengt je in contact met jezelf en het helpt je echt om over je eigen drempels heen te stappen.

M. Jan

– Transformatietraject –

De reden dat ik het transformatietraject ben gaan doen is omdat is rust en ontspanning zocht in mijn hoofd en lijf. Ik had niet verwacht dat ik er zo goed op zou reageren! Ik heb het ervaren als iets heel moois en zou het iedereen aanraden als je er zelf niet meer uit komt net jezelf.

Het traject is super goed opgepakt. Ik heb er elke dag nog profijt van. Petra luisterde heel goed en straalt veel rust uit en ik voelde me gelijk op mijn gemak. Er is een totale verandering in ritme. Rust in mijn hoofd en ik weet precies wat ik moet doen als het te veel wordt. Superblij mee!

Hennie de Vries

– Transformatietraject –

Tot op heden lukt het mij om de uitdagingen vol te houden. Ik sta met gemak vroeger op en verheug mij er op om naar buiten te gaan en onder begeleiding van alle vogelconcerten een stuk te lopen.  Nu werkt het weer tot nog toe enorm mee, dus boffen we extra.

Dit nieuwe ochtend ritueel heeft mij nu al veel opgeleverd. Ik heb een avondritueel ingevoerd en het lijkt er op dat ik minder onrustig slaap.

De tip van storytel  is super! Ik heb het boek van de Miracle Morning geluisterd en ik start nu met Edwin Selij. 

Ik aan het Moodboard gewerkt, ik ben wel lang bezig geweest, maar ik voelde geen druk om te presteren, het was leuk om te doen!!

Ik ben heel blij dat ik met dit traject gestart ben, ik kijk uit naar de rest van de bijeenkomsten, mailtjes en uitdagingen.

Anoniem

referenties

Algemeen

– Paardrijangst- 

Ik rijd al jaren paard, maar ik merkte op een gegeven moment dat ik een angst begon te ontwikkelen, na een paar vervelende situaties. Ik ervoer deze angst iedere keer te paard in het verkeer. Mijn gedachtes gingen met mij aan de haal en ik kon de spanning die daarbij kwam kijken niet meer af laten vloeien. Ik genoot niet meer van mooie ritten, voelde een enorme knoop in mijn maag en ik liep op een gegeven moment vaker naast mijn paard dan dat ik erop zat. Ik ben gaan zoeken op internet en succesverhalen tegen over hypnose en wat dat voor angstgevoelens zou kan betekenen.

Ik heb drie sessies mogen ondergaan. Na de eerste keer was er al een enorme verandering: Ik ben de hele weg op het paard blijven zitten! Hypnose werkt!!
Na de tweede keer werd dit gevoel nog meer bevestigd! De angst was echt afgenomen, ik heb geen een keer getwijfeld of iets gedacht van: oei durf ik dit wel? Hypnose werkt echt!! Na de 3e sessie was alle angst verdwenen!

De sessies vond ik echt heel fijn en ontspannen. Helemaal niet eng of zweverig! Het was heel open en eerlijk en er was tijd voor vragen en antwoorden. En heel fijn dat Petra aangaf dat je haar altijd mag appen als je nog vragen hebt.

Ik zou hypnotherapie zeker aanraden!! Het verbetert zo je kwaliteit van leven! Hoe mooi is het om voor de rest van je leven af te zijn van je angst die je belemmert in je doen en laten terwijl het zo anders kan zijn. Hypnose is heel fijn, het is een moment voor jou het is heel waardevol!!!

– Eetstoornis “Binge-eating” – 

“Lieve Petra, jouw behandeling heeft mijn leven ingrijpend veranderd. En ik
val nu ook af – joepie!”

Ik ontdekte eind 2019 dat mijn bijzondere eetgedrag een naam heeft: Binge-eating (boulimia zonder overgeven). Het artikel over Petra in het Noord-Hollands Dagblad had ik bewaard omdat ik na het lezen dacht: als ik ooit hypnose nodig heb, ga ik naar háár. Met de diagnose op zak kwam hypnotherapie sneller in beeld dan gedacht. Zo kwam ik bij Petra terecht.

Petra legde alles heel goed uit en kon al mijn vragen beantwoorden. Door Petra’s stem, de sfeer, de muziek en de comfortabele stoel vond ik het de sessies ontzettend ontspannen(d). Bijzonder ook omdat ik nooit had gedacht dat ik me zo diep zou kunnen ontspannen.

Maar veel belangrijker zijn de resultaten:

Meteen na de eerste sessie voelde ik dat mijn ‘extra maag’ die altijd méér wilde, er niet meer was. Mijn behoefte om te over eten was helemaal weg! Ik nam nu genoegen met evenwichtige en gezonde voeding. Ik ervaarde zoveel meer innerlijke rust en ben op de koop te ook nog eens mijn overtollige kilo’s aan het loslaten.

Van tevoren zat ik tegen het tarief aan te hikken. Ik heb zelfs overwogen om
het daarom af te blazen. Maar na de eerste sessie dacht ik: dit is onbetaalbaar en de investering in mezelf waard.

Ik ben zó enthousiast! Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanbevelen!!!
Waarom?
– Het snelle resultaat: na de eerste hypnosesessie voelde ik het gewenste effect al!
– Hypnose voelt aangenaam
– Het werkt doelgericht
– Hypnose biedt een structurele oplossing omdat de oorzaak van het probleem wordt achterhaald en verwijderd.

Petra is een deskundige therapeute, die ik meteen vertrouwde. Ze stelde me op mijn gemak, luistert precies en vraagt op een prettige manier door. Petra bewaart rust, houdt overzicht en straalt wijsheid uit. Dit werk past haar als een oude warme jas. En ik hoop dat ze deze nog heel lang mag
dragen!

Inge van der Heijden

– Algemeen – 

Nieuwsgierigheid, dat was de grootste reden waarom ik bij Petra in de stoel zat. Ik had al vaker over hypnose gehoord en ben de laatste jaren al met veel andere technieken in aanraking gekomen. Het was  heel prettig om onder begeleiding van Petra de emoties en herinneringen los te kunnen maken, zodat ze me nu niet meer kunnen beperken in mijn huidige leven. Een bijzondere ervaring, hypnose, waarin je werkelijk in contact bent met je onderbewustzijn en het liefdevol kunt helpen met verwerking van een oude herinnering.

Lotte Mooij

– Algemeen – 

Ik kwam bij Petra omdat ik graag wat meer inzicht wilde krijgen in bepaalde zaken in mijn leven. Ik moet zeggen, een beetje spannend vond ik het wel. Petra stelde me absoluut gerust met de mededeling dat ondanks de hypnose er ook een vorm van ‘controle’ was. – Althans, dat is hoe ik het vertaald heb -. Ik vond het heel prettig hoe duidelijk Petra aangeeft hoe alle stappen doorlopen worden. Ontspannen en een beetje excited gingen we aan de slag. Ik heb al wat inner-work gedaan, maar dit geeft weer een mooie en nieuwe dimensie zeg! Door haar prettige en ook duidelijke begeleiding werd ik door het proces ‘meegenomen’. Het resultaat? Het is me nu echt duidelijk wat ik te doen heb, heel veel helderheid dus, zelfvertrouwen en super dat ik dit heb mogen meemaken!
Mijn dank ik groot, ik hoop oprecht dat jij de wereld mag inspireren met deze mooie tool!

Ivanka