ervaringen van klanten

Recensies

recensies

Lees de ervaringen van anderen

Al zoveel mensen heb ik met behulp van hypnose kunnen helpen. Hieronder een greep uit hun ervaringen. Klik op de categorie van jouw keuze om hun bijzondere verhalen te lezen.

referenties

Stoppen met roken

– Stoppen met roken –

Ik was een echte stressroker, maar was er klaar mee. Ik vond de hypnosesessie in één woord GEWELDIG. De eerste dagen na de sessie waren vreemd…maar ook heel bevrijdend. Ik ben een niet-roker en iedere dag dankbaar. Ik kan ook niet meer tegen de lucht, word er beroerd van. En ik ben rijker van lichamelijk geestelijk en in mijn portemonnee. Mijn gezondheid terug. Ik heb mogen stoppen met mijn medicijnen tegen hoge bloeddruk. Win-win.

Ik zou hypnose zeker aanbevelen. Zonder dit had ik niet door kunnen zetten. Je mind is gereset, het geeft je die extra kracht. Sta er wel voor open…en wees er klaar voor. 

Petra is geweldig is in haar werk, toegewijd en luistert om het succesvol met jou samen te doen. Dank Petra voor jou mooie beroep en toewijding…NAMASTE

Linda Beunis

– Stoppen met roken –

De hypnosesessie om te stoppen met roken was voor mij verrassend, ontspannend, bijzonder en emotioneel. De trek in het roken was direct geheel verdwenen. En aan de ontwenning van de gewoonte is met de tips en nazorg goed vorm te geven. 

Ik zou hypnose zeker aanbevelen om te stoppen met roken. Het is heel effectief en raakt de kern!

J. Kallas

– Stoppen met roken –

Ik was een flinke roker, eerst van normale sigaretten en later van de e-smoker, maar wilde er nu echt van af. De hypnosesessie heb ik als positief ervaren, ik was zeer gemotiveerd en het stoppen ging direct prima.

Petra heeft een persoonlijke benadering en de ondersteuning is geweldig! 

Bernard Linden

– Stoppen met roken –

Ik was het zat dat mijn leven draaide om wanneer ik weer kon roken, dus besloot te stoppen met behulp van hypnose. De hypnosesessie voelde heel apart, als een diepe meditatie. De eerste dag als niet roker was wennen, de gewoonte-gedachte speelde wel in mijn hoofd, maar echt trek was er niet meer. Zelfs bij heftige gebeurtenissen in mijn leven is het gelukt om er niet aan toe te geven. Hypnose heeft hierbij echt geholpen!

Ymke Rinsema

– Stoppen met roken –

Ik heb de hypnosesessie als fantastisch ervaren. De eerste paar dagen na de sessie dacht ik nog wel aan een sigaret op de vaste momenten van de dag. Maar dat werd steeds minder en nu denk ik er nog zelden aan!

Ik zou hypnose zeker aanraden. Ik ben vrijwel moeiteloos gestopt met roken en ben onwijs blij dat ik eindelijk kan zeggen dat ik een niet roker ben!

Kelly de Winter

– Stoppen met roken –

Ik was een roker die de dag begon met koffie en een sigaret maar voor mijn gezondheid (hoesten en COPD) wilde ik echt stoppen.

Hypnotherapie was voor mij onbekend terrein, dus ik startte met lichte weerstand. Maar het heeft echt gewerkt! Na de sessie waren ontwenningsverschijnselen nauwelijks aanwezig. Lichamelijk had ik geen enkele behoefte, ook niet in bijzijn van rokers.

Hypnose is voor mij het juiste hulpmiddel geweest om te stoppen. Ik heb inzicht gekregen in wat roken is en wat het met je doet; voor mij heel belangrijk om te kunnen stoppen.

Anoniem

– Stoppen met roken –

Stoppen met roken? Via hypnotherapie?
Nou, je moet ergens beginnen. Zo gingen wij erin en wat zijn wij blij dat we dat hebben gedaan!! Ik ben samen met mijn partner naar een groepssessie van Petra gegaan en wat hebben wij dat goed ervaren. Petra stelt je op je gemak, legt alles heel goed uit en maakt het gewoon zo dat je wel wilt stoppen!

De weken erna vielen ons een beetje tegen, je hebt zoveel tijd over… Ik was zelf vooral erg rusteloos, maar na een appje van Petra en nog wat tips, was ik daar ook vanaf. Mijn partner had dat in de 3e week van het stoppen, maar na het luisteren van de ondersteunende zelfhypnose is hij daar ook nu vanaf.

Wij gaan nu een rookvrije toekomst tegemoet en gaan daar zo onwijs van genieten!
Ik zeg bij twijfel, gewoon doen! Er is altijd een betere keuze dan roken!

Dank je wel Petra!

A. Zegwaard & partner

– Stoppen met roken –

Ik was al lang een stevige roker en wilde nu af van die verslaving. Ik vond de sessie heel prettig! Ik ging er volledig blanco in (misschien wel wat ongeloof) maar vond het uiteindelijk best wel spannend. Petra stelt je gerust, legt alles goed uit zodat je op een rustige manier de hypnosessie in gaat. Je hebt door wat er gebeurd met je maar toch ook weer niet en het is bizar wat Petra met je brein kan bewerkstelligen.

Na de sessie heb ik gek genoeg geen behoefte meer aan een sigaret gehad en zelfs tussen stevige rokers en een flinke borrel vond ik de rook om me heen heel vies! Wel “mis” ik soms iets in het plaatje maar nooit in de verleiding gekomen de afgelopen 7 maanden.

Ik denk dat hypnose een enorme stok achter de deur is en een geweldig hulpmiddel om te stoppen met roken. Het extra zetje achter je eigen wilskracht.

Anoniem

– Stoppen met roken –

Ik vond het zelf heel asociaal als ik mensen zag roken, terwijl ik dat zelf ook deed, dat wilde ik niet meer. Daarom kwam ik bij Petra voor een hypnose sessie stoppen met roken. Ik vond het heel bijzonder en had niet verwacht dat het zou goed zou werken. Het niet roken is sinds de eerste dag totaal niet moeilijk. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik helemaal niet meer met sigaretten bezig ben, zelfs niet met een drankje erbij, echt heel bijzonder dat er zo’n knop omgaat door de hypnotherapie.

Ik zou een stoppen met roken hypnose sessie zeker aanbevelen, als het mij lukt moet het anderen zeker lukken! Zelf heb ik best wel een slap karakter, maar met het stoppen met roken sta ik van mezelf te kijken, iedereen om mij heen ook. Ze hadden niet van mij gedacht dat het zou lukken.

T. Apeldoorn

– Stoppen met roken –

Ik was een stevige roker maar wilde heel graag stoppen omdat het zo ongezond is en heel veel kost. Ik vond de hypnose sessie bij Petra heel bijzonder en fijn. En hoewel ik de gewoonte van het roken heel ontspannen vind, was het vanaf de eerste dag meteen goed te doen om niet te roken. Ik zou hypnose als hulpmiddel bij het stoppen met roken zeker aanbevelen, maar je moet er wel zelf 100% achter staan.

Mw. A.

– Stoppen met roken –

Al jaren spook jij door mijn hoofd, beheerste je mijn leven en heb jij mijn leven behoorlijk beïnvloed! Waarom? Jij was mijn rust, mijn moment alleen, mijn anti stress!

Als ik deze bovenstaande letters typ, word ik alweer misselijk van je! Waarom ben ik 20 jaar geleden ooit van je ben gaan houden? Geen idee, voor mij is de liefde in ieder geval over!

Bij de geboorte van mijn zoon wou ik al stoppen met jou! Pleisters, karakter, discipline en kauwgom! Niets hielp tegen jou!

Ik was opzoek naar het ideale; weg met de lust, het snakken naar, iets tussen de vingers en dat alles zonder enige moeite. Dit vond ik uiteindelijk nog geen 300 meter van mijn huis!

3 minuten van huis! Iets wat mijn rust zou terug brengen, meer genieten met het gezin, en alle stress heeft weg gehaald!

Lieve Petra, eind november spraken wij af en mijn wens was om voor de feestdagen al gestopt te zijn, jij vroeg; op schaal van 1 tot 10 hoe graag wil je? Mijn antwoord was duidelijk voor jou!

Half december hebben wij mijn sessie gedaan, ondertussen ben ik ruim 3 maanden gestopt! Vaak denk ik nog aan mijn sessie hoe heftig en intens ik het heb ervaren, en over mijn wandeling naar huis van geen 3 maar 15 minuten! Mijn leven was namelijk verandert!

Ik sport fanatieker als ooit, voel me sterker als ooit, ben bijna niets aan gekomen en geniet als niet roker!

De 1 op 1 sessie met hypnose heeft mij veel goed gedaan, en natuurlijk zijn er nog lastige momenten, maar daarvoor ben ik nu veel te sterk geworden en weet pas echt wat genieten is!

Mijn advies aan iedereen die er over nadenkt om te stoppen, sta ervoor open geef je over voor 2 uur en je leven erna is zoveel mooier!

Theo Groentjes

– Stoppen met roken –

Ga in mei naar Amerika. Daar mag je haast nergens roken, daarom wilde ik er graag vanaf. Ik vond de hypnose sessie geweldig. Het is mij 100% meegevallen. Ik sta iedere dag blij op. Natuurlijk denk ik nog wel eens “oh en nu een sigaretje” maar die gedachte is zo weer weg. Ik beveel het iedereen aan.

Ik wil jou nog hartelijk bedanken dat jij mij van mijn verslaving hebt kunnen bevrijden.
Het bijzondere bij mij was toen ik het gebouw uitliep stonden buiten diverse rokers. Ik dacht meteen gadverdamme. Heel bijzonder.

Cora Koning

– Stoppen met roken –

Ik ben bij Petra gestopt met roken en zou dit absoluut iedereen aanraden!
Ik rookte eigenlijk wel heel veel en werd me ervan bewust van dat het toch wel heel veel geld kostte. Ook besefte ik me steeds vaker dat je echt stinkt als je naar buiten was geweest om te roken. Dat wilde ik niet meer.

Ik ging bij Petra in hypnose. In het begin dacht ik, hier ben ik veel te nuchter voor….dat werkt toch niet bij mij?? Het kan toch niet zo zijn dat doordat ik ga luisteren naar een verhaal van Petra ik daarna niet meer rook???? Maar goed ik was er nu toch al dus ik dacht we zien wel en ik gaf me er aan over…..

De sessie zelf was heel ontspannen en rustgevend.
De eerste paar dagen dacht ik af en toe nog aan een sigaret maar dat was het dan ook. Nu denk ik eigenlijk nooit meer aan een sigaret tot dat iemand aan mij vraagt hoe het gaat met stoppen met roken! Dan denk ik ‘oh ja dat deed ik altijd, maar nu niet meer!’ Het zit dus totaal niet meer in mijn systeem!!!

Dit werkt echt dus wil het ook graag delen met iedereen!
Ik denk eigenlijk nooit meer aan een sigaret! Het zit totaal niet meer in mijn systeem. Dit werkt echt, dus ik zou dit absoluut iedereen aanraden!

Cynthia Lustig

– Stoppen met roken –

Soms wil je iets al heel lang… maar weerhoudt iets je ervan om het nu echt te doen. Misschien omdat je het niet echt wilt? Misschien om dat je het niet durft. Of vooral omdat je bang bent om te falen?

Het moment dat ik met Petra een datum had geprikt voor mijn hypnotherapie sessie stoppen met roken ging ik toeleven naar stoppen. De wens werd groter. De angst om te falen steeds kleiner.

Ik heb niet alleen veel geleerd tijdens mijn stoppen met roken sessie over hoe vreselijk de tabaksindustrie in elkaar zit. Ik heb ook geleerd wat mijn valkuilen zijn. Ik heb geleerd hoe ik falen kon gaan voorkomen. Na een goed gesprek ben ik compleet ontspannen in “DE” stoel gaan zitten.

Even later liep ik naar buiten als NIET ROKER. De drang naar een sigaret is weg. En mezelf belonen? dat doe ik niet meer met zo’n stom ding… De beloning is dat ik iedere dag minder benauwd wakker word. Dat ik het langer volhoudt om de wielrenfiets. Dat mijn handen niet steeds stinken. Dat ik meer energie heb en minder frustratie. Stoppen met roken was mijn beloning!

Dus in plaats van jezelf een sigaret cadeau te doen… doe jezelf een hypnose sessie bij Petra cadeau! Stuk goedkoper en beter voor je lijf/geest/omgeving!

Erna Bangma

– Stoppen met roken –

Ik rookte dagelijks 10 tot 15 sigaretten. Het beheerste mijn dagindeling. Ik was heel benieuwd naar de hypnose sessie. Het was apart en ik dacht gaat dit mij nou helpen? Maar de eerste dagen had ik meteen geen behoefte meer aan sigaret. Wel bedacht ik mij geregeld “nu zou ik anders een sigaretje gaan roken”. Dat moest ik uit mijn systeem krijgen. Het roken wat meteen klaar Ik zou hypnose zeker aanbevelen. Zonder moeite ben ik er vanaf. Zelf lukte het mij niet.

Janine Bijwaard

– Stoppen met roken –

Ik was echt een enorm verslaafde roker. Eentje die sterk hechtte aan haar sigaret. Ik geloofde niet dat het leven leuk zou kunnen zijn zonder sigaret. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Letterlijk, en al 20 jaar. Ik heb een hypnose-sessie ondergaan bij Petra en ben nu al 5 maanden gestopt met roken!!

Lotte Jongbloed

– Stoppen met roken –

Ik vond het behoorlijk spannend, was nog nooit onder hypnose geweest en had geen idee wat ik nou precies kon verwachten. Maar gelukkig was er lieve Petra die mij op mijn gemak stelde en de sessie heel helder uitlegde.

Na de sessie deed ik mijn ogen open, sceptisch vroeg ik: “Is dit het? Ben ik dan nu een niet-roker?
Ik vond het nog wat moeilijk voor te stellen……

Tot ik naar huis toe achter twee meiden liep die allebei net een sigaret opstaken. Ik werd overvallen door een naar gevoel, mijn maag kromp ineen. Ik moest kokhalzen! Ik, die tot voor kort nog dacht dat roken mijn leven was, moest kokhalzen van een sigaret. Tegelijk moest ik lachen en dacht, zou het dan echt? Die grijns is voorlopig ook niet van mijn gezicht verdwenen en gelukkig is het kokhalzen zo goed als verdwenen.

Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen. Het voelt alsof ik in een wereld zit waar geen enkele roker van weet. Alle excuses die ik mijzelf voorheen voorhield, bestaan in deze wereld niet. Het enige wat ik daarvoor nodig had was een hypno-sessie met Petra! Ik begin spontaan weer te grijnzen, want vind het nog steeds bizar om te beseffen dat ik sindsdien een niet-roker ben.

Debbie Mensink

– Stoppen met roken –

Ik was zo klaar met roken, de sigaret beheerste mijn leven. Petra is heel ‘straight’, open en lief. Ze beheerst haar vak en beoefent het met veel passie! Ze snapt waar je vandaan komt en toont veel begrip. Ik had meteen een klik met haar.

Hypnotherapie is niet eng en je raakt geen controle kwijt over jezelf. Je kunt het zien als ‘resetten’ van je hoofd. Het is een super fijne manier op te stoppen met je verslaving. Petra bereidt zich heel goed voor en zorgt ook voor begeleiding na de sessie. Je hebt hierdoor niet het gevoel dat je er alleen in staat. Het stoppen is echt heel makkelijk met hypnotherapie. Je moet alleen zelf wel écht willen stoppen.

Ik zou Petra aan iedereen aanraden! Ze heeft mijn enorm geholpen om weer ‘happy’ te zijn. Inmiddels ben ik meer dan 6 weken ’niet-roker’ en elke dag voel ik me beter en komen er meer voordelen bij van het niet meer verslaafd zijn. Ik ben bevrijd! Gun jezelf dit!!

S.

– Stoppen met roken –

Ik wil graag mijn blijheid delen. Na een paar mislukte stop pogingen weet ik dat ik het nu verslagen heb. Ik ben niet gestopt met roken, ik rook niet, is de tekst!
De eerste dagen waren zwaar maar wat een enorme steun heb ik van haar gevoeld en gekregen. Inmiddels dus nu 8 dagen verder, en geen bijwerkingen behalve dat ik soms merk dat ik niet aan een gewoonte moet toegeven. Ik voel me energieker en ben nog net zo vrolijk als met een sigaret!
Ik ben enthousiast en vooral erg blij dat ik op dit moment echt zeg: IK ROOK NIET-;) Dank je wel Petra!

Marleen

– Stoppen met roken –

Ik was helemaal klaar met het roken. Ik rookte al 20 jaar een pakje per dag. Ik ben naar Petra toegegaan voor een hypnose-sessie en ben heel blij dat ik bij haar ben geweest. Ik ben een heel nuchter type en was eigenlijk wel een beetje sceptisch. Dat ik na de sessie naar buiten stapte geloofde ik er ook nog niet in. Ik had nl niet echt het idee dat ik onder hypnose was geweest. Toch is het mij niet eerder zo makkelijk afgegaan! Natuurlijk moet je er zelf ook wat voor doen, maar je vaste rookritueel worden doorbroken door de hypnose en zitten niet langer in je systeem. Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanraden, zelfs al denk je er te nuchter voor te zijn. Het werkt!

Loes

– Stoppen met roken –

Vanwege mijn gezondheid wilde ik zo graag stoppen met roken. Ik was in eerste instantie sceptisch over hypnose, maar dit verdween al snel! Ik was echt onder de indruk! Ik heb geen enkele drang meer naar een sigaret!

Joris

referenties

Virtuele maagband

– Virtuele Maagband –

Ruim een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Petra  en wat heeft dat veel goeds teweeg gebracht. Ik ben inmiddels 24 kilo afgevallen. Zó ontzettend fijn en gaaf, dat had ik nooit van tevoren nooit durven dromen!! Het ging als het ware ‘vanzelf’.

De hypnosesessies heb ik als heel fijn ervaren. Petra is een lief en rustig persoon en luistert goed naar je. Ze stelt je goed op je gemak.

Tussen de drie maaltijden door had en heb ik helemaal geen honger. Ongelooflijk, dat had ik totaal niet verwacht, er kon altijd wel eten in namelijk! Gelukkig is dat dus niet het geval, anders wordt het denk ik erg lastig om je aan de drie maaltijden te houden. Nu gaat het als het ware vanzelf; het kost me meestal totaal geen moeite om niet tussendoor te mogen eten. Ik vind het ook wel lekker rustig zo op de één of andere manier om niet met tussendoortjes bezig te hoeven zijn.

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen. Ik voel me o.a. veel fijner, zekerder en fitter: de trap oplopen gaat bijv. veel makkelijker, voorheen kwam ik ik hijgend boven!

Door de vele kilo’s die eraf zijn, ben ik zo’n drie kledingmaten ‘gekrompen’?. Dat is zó fijn dat ik nu héérlijk kan shoppen en ook eindelijk eens leuke jurkjes, shirtjes en noem maar op aan kan! Echt een heerlijk gevoel!

Zonder Petra had ik dit nooit bereikt, ik ben héél blij dat ik haar heb ‘ontdekt’. Ook al is het echt niet altijd even makkelijk. Er zijn best momenten dat ik het ook even lastig heb. Maar die zijn er gelukkig niet vaak en daarna is het dus de draad weer oppakken en gáán!

Dankjewel (nogmaals) lieve Petra, voor alles!! Wat fijn dat jij mijn leven een stúk leuker hebt gemaakt!

D. Biana

– Virtuele Maagband –

Samen met mijn man ben ik bij Petra geweest voor het virtuele maagband traject. Beide zijn we in 3 maanden 15 kilo afgevallen!!!

Ik had van tevoren wel vertrouwen in hypnose, maar had niet verwacht dat het echt zo goed zou helpen. Hypnose is echt niet eng, je bent niet helemaal weg. Het heeft meer iets weg van meditatie. 

Ik zou hypnotherapie zeker aan anderen aanbevelen. Dit heb ik inmiddels ook gedaan!! Je hoeft geen dieet te volgen. Je eet wat minder, want je hebt ook minder trek. En de behoeft aan zoet is gewoon een stuk minder of is er helemaal niet. 

Petra, ik zou iedereen aanbevelen naar jou in Castricum te gaan!

Mochten er mensen zijn die twijfelen, laat ze contact met me opnemen. Wij hebben het bij jou als zeer goed ervaren en je hebt ons ontzettend geholpen om binnen 3 maanden, 15 kilo kwijt te raken. Natuurlijk moet je je best doen, maar het gaat door de hypnose een stuk makkelijker. Anders hadden we dit echt niet zelf gered. Uiteraard gaan we door met de nieuwe lifestyle!

Marcella Ulendorp

– Virtuele Maagband –

Via via kwam ik bij Petra terecht en heb ik bij haar een virtuele maagband laten plaatsen. Ik heb de sessies als enorm prettig en ‘warm’ ervaren. Petra heeft geduld en voelt haar cliënten feilloos aan. Ze stelt je op je gemak en stelt zich enorm open voor je, waardoor je je makkelijk laat begeleiden door haar op jouw persoonlijke pad.

Ik ben een vrij nuchtere vrouw en stond, daardoor wellicht, wat sceptisch tegenover de hypnose, maar ben er open in gegaan. Ik heb de hypnose als enorm prettig ervaren. Ik ‘was er’, maar ook weer niet. Ik merkte dat het echt mijn onderbewustzijn was, dat antwoordde op de (open) vragen die Petra me stelde. Hierdoor heb ik veel inzichten gekregen over hoe en waarom ik bepaalde dingen doe én waar ik nou echt behoefte aan heb. 

Mijn insteek was om beter voor mijn lijf te zorgen en gezonder te worden. En dat is gebeurd! Op de een of andere manier heeft Petra, tijdens de hypnose sessies, mijn onderbewustzijn dermate aangesproken, dat ik na jaren van niet sporten en ongezond(er) leven, me ertoe ben gaan zetten om te gaan hardlopen en ‘liever’ voor mijn lijf te zijn. Ik denk veel meer na wat ik in mijn mond stop en stel als regel dat het doorgaans goed en voedzaam moet zijn, en daar voel ik me heerlijk bij! 

Sinds de laatste hypnose sessie ren ik 2 – 3 keer per week en is mijn lijf en gezondheid enorm verbeterd. Mijn lijf is strakker, kleding zit beter, ik heb meer spieren en mijn energieniveau is vertienvoudigd! Dus voor mij was het traject precies wat ik nodig had – leren luisteren naar mijn innerlijke stem en beter zorgen voor mijn prachtige lijf.

L. Sokker

– Virtuele Maagband –

Ik kwam een paar maanden geleden bij Petra voor de virtuele maagband. Na de sessies merkte ik meteen dat ik veel minder moeite had om suikers te laten staan en veel bewuster bezig was met mijn eten. Ik ben al bijna 8 kilo kwijt!!! Ik zou hypnotherapie dan ook zeker aanraden als je af wilt vallen.
Het is fijn als iemand anders dmv hypnose dat deel van je onderbewuste weet aan te spreken die je helpt bij je probleem…… en zo doe je het toch eigenlijk zelf!

Bedankt lieve Petra. Ik ben blij met hoe het is gegaan allemaal. Nu zelf aan de slag en hopelijk nog 8 kilo eraf.

Eline B.

– Virtuele Maagband –

Ik wilde mijn kilo’s kwijtraken, voorgoed! Door de hypnotherapie is mijn eetgedrag compleet veranderd. Ik eet veel gezonder en kies bewuster. Geniet nu veel meer van een wijntje of iets lekkers met mate. Ik heb de sessies altijd als heel fijn en relaxed ervaren en na de sessies had ik echt het gevoel dat het mij ging lukken!
Ik zou hypnotherapie zeker aan raden als je af wilt vallen!! Het heeft mij geholpen om op gewicht te komen en te blijven, daarnaast ben ik er tijdens de sessies achter gekomen dat het niet alleen afscheid nemen was van kilo’s maar ook het loslaten van andere dingen. Een bevrijding.

Nancy

– Virtuele maagband –

Ik kwam op social media veel informatie tegen over de virtuele maagband. Ik ben heel erg nuchter en geloofde er niet zo in. Toen ben ik me er in gaan verdiepen en zag ik in dat mijn relatie met eten niet meer goed was. Dan zou hypnose toch wat voor mij kunnen zijn. Ik wilde dichtbij huis en dus zocht ik contact met Petra. Nadat Petra duidelijke uitleg had gegeven wilde ik ervoor gaan.

Na de eerste sessie merkte ik direct verschil. Ik was niet steeds meer met eten bezig en kon slechte dingen zonder veel moeite gewoon laten staan en at veel minder! Ik was er zelf verbaasd over. Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar ben toch al 7 kilo kwijt.

Ik vond de sessies heel bijzonder om mee te maken.
Het afvallen stagneerde even omdat ik te weinig at en ik moest dus juist meer eten om af te vallen. Petra denkt met je mee, heeft een hele fijne hypnose stem en is zeer prettig in de omgang. Iedereen en ieder lijf is anders en door de sessies is mijn kijk op eten beter geworden. Oude gewoontes zitten nu meer op de achtergrond.

Bij twijfel dus gewoon doen!

Corinne Zweers

– Virtuele maagband –

Ik wilde graag weer lekker in mijn vel zitten en blij van mijn spiegelbeeld worden, ongeacht het nummer op de weegschaal. Ik had een reset nodig qua mindset. Ik was al 12 kilo afgevallen maar begon moeite te hebben om het vol te houden. En ik wilde er nog zeker minimaal 13 extra kwijt.

Ik ben verschrikkelijk nuchter, maar ik ben heel open de hypnosesessie ingegaan. Het was mooi, soms grappig en vooral prettig.

Na de sessie gingen dingen als vanzelf. Veranderingen zoals elke dag bewegen, betere keuzes maken qua eten en na een weekend feestjes en borrels het vanzelf weer oppakken zonder moeite!
Dit heeft me echt positief verrast!! Ik zou hypnotherapie absoluut aanraden!! Ervaar het! Als ik het kan, kan iedereen dit!

Anne Kaasenbrood

– Virtuele maagband –

Ik had al vele diëten gedaan, maar viel elke keer weer terug in mijn oude eetgedrag. Het welbekende jojo-effect dus. Ik was vooral een emotie-eter. Toen ik op de site en social media van Petra las over de virtuele maagband, leek dat bijna te mooi om waar te zijn en werd ik er heel nieuwsgierig naar. Ik besloot uiteindelijk om ervoor te gaan. Het was heerlijk en bijzonder om in de stoel plaats te nemen, te ontspannen en alles over me heen te laten komen. Petra heeft een heel prettige stem, is rustig en geeft vertrouwen.

Ik heb betreft eten een soort rust over me heen gekregen. Ik ben niet meer de hele dag bezig met wat ik wel móet eten en niet mág eten en ik heb genoeg aan drie maaltijden per dag, zonder tussendoortjes. Ik ben niet meer continu in strijd met mezelf of ik iets wel of niet zal nemen, maar kies bewust voor bepaalde producten.

En het kost me allemaal weinig moeite, dat is zo fijn! Toen we vorige week een week op vakantie waren, heb ik zo’n relaxte vakantie gehad. Natuurlijk eet je anders dan thuis, maar vakantie was voor mij altijd een moment om helemaal los te gaan en eigenlijk voelde ik me dan de hele tijd heel opgeblazen en was ik continu met m’n figuur bezig op een negatieve manier. Nu was het zo anders en zo ontspannen. De vakantie draaide niet meer om eten, maar om genieten op alle fronten!

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen als je wilt afvallen. Het heeft mijn eetgedrag écht veranderd en voel me er heel goed bij. Dat zou ik een ander ook gunnen.

Dankjewel Petra, dat jij dit bent gaan doen en dat je dit zo goed kan! Ik ben zo blij met alle veranderingen in mijn eetgedrag en de kilo’s die er al af zijn! Keep up the good work!

Marieke Labots

– Virtuele maagband –

Ik heb de hypnosesessie als positief ervaren. Het is een heel fijne ervaring. Petra is een lief en rustig persoon en luistert goed naar je. Ze stelt je goed op je gemak. De maagband werkt heel goed voor mij!

Ik merkte meteen dat ik tussen de drie maaltijden door helemaal geen honger had (heb). Gelukkig. Dit had ik wel verwacht namelijk. Het kost me geen moeite om niet tussendoor te eten. Ik merkte ook dat ik bij het ontbijt en de lunch genoeg heb aan minder grote maaltijden. Ik heb na bijvoorbeeld twee crackers en een glas melk genoeg, terwijl ik eerst dus meer at.

Verder merk ik dat als ik een keer ‘buiten m’n boekje ben gegaan’, dat geen ramp is. Waar je bij diëten en andere manieren van afvallen dat allang als falen had gezien en dacht: “Zie je, ik kan het echt niet” en het alweer opgaf, pak je bij dit traject de draad de volgende dag, of zelfs dezelfde dag al weer op en ga je gewoon weer door met waar je aan begonnen bent. Je ziet het niet als falen; je ziet het als een moment waar je heerlijk van genoten hebt en gaat daarna gewoon weer door met het traject alsof er niks aan de hand is.

Wat ik ook merkte, is dat na al zo’n twee weken m’n onderbroeken wijder gingen zitten! Was ook een heel fijne verandering??!

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen. Ik ben nu ruim 3 maanden bezig en vind dat ik al een mooie ‘tussenstand’ heb bereikt. Ben nu zo’n 12 kilo afgevallen, dus dat is fantastisch! Ik voel me daardoor ook veel fitter: de trap oplopen gaat bijv. veel makkelijker, voorheen kwam ik ik hijgend boven! En ook wandelen gaat als een speer, m’n vriend zei laatst zelfs dat ie het heerlijk vond dat ik nu niet meer zo slenter, eindelijk liep ik ‘ns in zijn tempo ?. Ook dat is trouwens door de hypno-therapie ‘aangewakkerd’: eerst kon ik mezelf niet ertoe zetten om van die bank af te gaan en een half uurtje te gaan wandelen. Doordat Petra in de tweede sessie daarop heeft ingehaakt wandel ik nu zeker zo’n 4 keer in de week.

Ik ben heel blij dat ik Petra heb ‘ontdekt’, zonder haar had ik dit nooit bereikt. Er zijn best momenten dat ik het ook lastig heb, maar die zijn er gelukkig niet vaak en zoals genoemd kan je de draad daarna weer oppakken, in tegenstelling tot bij andere manieren van afvallen die ik eerder heb gedaan. Dus ben ik even blij dat Petra een hypnopraktijk is begonnen! En vele anderen met mij denk ik!

Anoniem

– Virtuele maagband –

Na de eerste fijne afspraak met Petra gebeurde er veel, ik was snel voldaan (voldaan is het nieuwe woord), mijn ontbijt werd kleiner, ik schoof mijn dinerbord aan de kant, ik had genoeg. Ik dronk veel water, met gemak, en mijn mindset was echt anders. Wow!

Binnen 2 weken was ik al bij de tweede afspraak 4 kg kwijt! Die 4 kilo was mij in geen tijden gelukt!
Inmiddels zitten mijn sessies er op, eerlijk gezegd, jammer. De sessies gaan niet alleen over een mindset maar ook dieper, waar komen de dingen vandaan die je doet. Of waar loop je tegenaan.

Jammer dat het voorbij is, maar ik ben wél al 7,5 kg kwijt! Ik ben echt super enthousiast!! Ik kan het iedereen aanbevelen!

Marieke Boeters

– Eetstoornis “Binge-eating” – 

“Lieve Petra, jouw behandeling heeft mijn leven ingrijpend veranderd. En ik
val nu ook af – joepie!”

Ik ontdekte eind 2019 dat mijn bijzondere eetgedrag een naam heeft: Binge-eating (boulimia zonder overgeven). Het artikel over Petra in het Noord-Hollands Dagblad had ik bewaard omdat ik na het lezen dacht: als ik ooit hypnose nodig heb, ga ik naar háár. Met de diagnose op zak kwam hypnotherapie sneller in beeld dan gedacht. Zo kwam ik bij Petra terecht.

Petra legde alles heel goed uit en kon al mijn vragen beantwoorden. Door Petra’s stem, de sfeer, de muziek en de comfortabele stoel vond ik het de sessies ontzettend ontspannen(d). Bijzonder ook omdat ik nooit had gedacht dat ik me zo diep zou kunnen ontspannen.

Maar veel belangrijker zijn de resultaten:

Meteen na de eerste sessie voelde ik dat mijn ‘extra maag’ die altijd méér wilde, er niet meer was. Mijn behoefte om te over eten was helemaal weg! Ik nam nu genoegen met evenwichtige en gezonde voeding. Ik ervaarde zoveel meer innerlijke rust en ben op de koop te ook nog eens mijn overtollige kilo’s aan het loslaten.

Van tevoren zat ik tegen het tarief aan te hikken. Ik heb zelfs overwogen om
het daarom af te blazen. Maar na de eerste sessie dacht ik: dit is onbetaalbaar en de investering in mezelf waard.

Ik ben zó enthousiast! Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanbevelen!!!
Waarom?
– Het snelle resultaat: na de eerste hypnosesessie voelde ik het gewenste effect al!
– Hypnose voelt aangenaam
– Het werkt doelgericht
– Hypnose biedt een structurele oplossing omdat de oorzaak van het probleem wordt achterhaald en verwijderd.

Petra is een deskundige therapeute, die ik meteen vertrouwde. Ze stelde me op mijn gemak, luistert precies en vraagt op een prettige manier door. Petra bewaart rust, houdt overzicht en straalt wijsheid uit. Dit werk past haar als een oude warme jas. En ik hoop dat ze deze nog heel lang mag
dragen!

Inge van der Heijden

referenties

Angsten en fobiën

– Angsten en hoofd-, en nekklachten –

De reden dat ik bij je kwam is dat ik al 10 jaar hele erge hoofd- en nekklachten had en last had van angsten.

De manier van benaderen van het probleem was heel relaxed. Ik vond het best wel spannend wat er allemaal zou gebeuren tijdens de 1e sessie. De uitleg van jou was zo duidelijk en vriendelijk zodat ik me heel gemakkelijk kon ontspannen en overgeven. Ik vond het een hele bijzondere ervaring en al gauw merkte ik de dagen daarna dat ik geen angsten meer had en nog steeds niet. Wat een bevrijding!

Wat betreft de hoofd- en nekklachten gaat het na 3 sessies ook echt een stuk beter, misschien nog een paar dagen aankijken, hopelijk zijn de klachten dan helemaal weg!

Ik heb meer energie en de spanningen in mijn lijf zijn verdwenen.

Ik zou hypnotherapie zeker aanbevelen. Ik had niet verwacht dat heel veel klachten uit je onderbewustzijn komen. Ik gun alle mensen deze sessies zodat zij ook weer klachtenvrij en gelukkig in het leven kunnen zijn.

Cora Lustig

– Angsten en fobiën –

Ik was zo bang dat er iets met mijn kinderen zou gebeuren, ik was zo bang ze te verliezen. Als ze ziek werden was ik bang dat ze dood zouden gaan. En nu gingen we op vakantie en daar zag ik enorm tegenop. Stel je voor dat ze daar ziek worden, wat dan? Twee dagen na de eerste sessie ging het vliegtuig en het was echt bizar, ik ben nog nooit zo chill geweest. Zelfs toen de kinderen niet lekker waren gebeurde er helemaal niets bij mij! Het was heel onwerkelijk! Ik kan het iedereen met angst aan raden om naar Petra toe te gaan. Ze stelt je zo gerust en het voelt heel vertrouwd. Het is bizar, maar het heeft mij en mijn gezin zoveel ontspanning, rust en vrijheid gegeven en dat is de hele wereld waard! Petra ik ben je zo dankbaar dat je op me pad ben gekomen.

Petra R.

– Angsten en fobieën –

“Ik was erg bang in de auto en ik heb jarenlang paniekaanvallen gehad als ik in een auto moest stappen. Hierdoor had ik geen rijbewijs en dit beperkte mij in mijn vrijheid.
Ik heb bij Petra een hypnosesessie gehad om mijn rij angst te overwinnen en dat is gelukt! Inmiddels heb ik 20 rijlessen gehad en gaat het super goed!!! Ik haal zelfs andere auto’s in op de snelweg en daar lag mijn grootste angst.”

Linda Adriani

– Angsten en fobieën –

Ik ben bij Petra onder hypnose geweest voor mijn spinnen fobie. Dit was een bijzondere ervaring en erg indrukwekkend. Petra heeft een prettige en rustige stem om naar te luisteren. Deze sessie heeft mij zeker geholpen. Dit was al te merken aan het feit dat ik na de sessie zelf een spin gepakt heb met een papiertje en naar buiten heb gebracht. Ik ben blij met het resultaat. Dank je wel Petra!

Marieke

– Angsten en fobieën –

Voor mijn hoogtevrees ben ik bij Petra onder hypnose geweest. Ik merkte dat deze de laatste jaren namelijk steeds erger werd. Ik moet echt zeggen dat Petra hier echt voor gemaakt is, ze heeft een rustige begripvolle manier van praten en legt ook alles meteen uit wat ze gaat doen. Het voelde gelijk helemaal fijn en vertrouwd.
Ik heb momenteel erg veel zaken aan mijn hoofd maar ze kreeg mij zowaar rustig, in meditatieve toestand en zelfs in de gewenste hypnose. En nu het allerbelangrijkste, het heeft me geholpen! ik zeg niet dat ik dat ik gelijk zonder uitrusting de Eiffeltoren beklim maar de ‘simpele’ hoogtevrees was meteen weg. We zijn ook gelijk het hoogste gebouw van Castricum op gegaan (10 hoog) en hebben daar een tijdje tegen de leuning aangehangen. Normaal zak ik dan continue door mijn knieën maar nu had ik dat dus niet meer.

Ik kan iedereen dus aanbevelen om bij Petra langs te gaan om zich te laten helpen aan angsten.
Ik ben je erg dankbaar Petra!

Roderick

referenties

Algemeen

– Paardrijangst- 

Ik rijd al jaren paard, maar ik merkte op een gegeven moment dat ik een angst begon te ontwikkelen, na een paar vervelende situaties. Ik ervoer deze angst iedere keer te paard in het verkeer. Mijn gedachtes gingen met mij aan de haal en ik kon de spanning die daarbij kwam kijken niet meer af laten vloeien. Ik genoot niet meer van mooie ritten, voelde een enorme knoop in mijn maag en ik liep op een gegeven moment vaker naast mijn paard dan dat ik erop zat. Ik ben gaan zoeken op internet en succesverhalen tegen over hypnose en wat dat voor angstgevoelens zou kan betekenen.

Ik heb drie sessies mogen ondergaan. Na de eerste keer was er al een enorme verandering: Ik ben de hele weg op het paard blijven zitten! Hypnose werkt!!
Na de tweede keer werd dit gevoel nog meer bevestigd! De angst was echt afgenomen, ik heb geen een keer getwijfeld of iets gedacht van: oei durf ik dit wel? Hypnose werkt echt!! Na de 3e sessie was alle angst verdwenen!

De sessies vond ik echt heel fijn en ontspannen. Helemaal niet eng of zweverig! Het was heel open en eerlijk en er was tijd voor vragen en antwoorden. En heel fijn dat Petra aangaf dat je haar altijd mag appen als je nog vragen hebt.

Ik zou hypnotherapie zeker aanraden!! Het verbetert zo je kwaliteit van leven! Hoe mooi is het om voor de rest van je leven af te zijn van je angst die je belemmert in je doen en laten terwijl het zo anders kan zijn. Hypnose is heel fijn, het is een moment voor jou het is heel waardevol!!!

– Eetstoornis “Binge-eating” – 

“Lieve Petra, jouw behandeling heeft mijn leven ingrijpend veranderd. En ik
val nu ook af – joepie!”

Ik ontdekte eind 2019 dat mijn bijzondere eetgedrag een naam heeft: Binge-eating (boulimia zonder overgeven). Het artikel over Petra in het Noord-Hollands Dagblad had ik bewaard omdat ik na het lezen dacht: als ik ooit hypnose nodig heb, ga ik naar háár. Met de diagnose op zak kwam hypnotherapie sneller in beeld dan gedacht. Zo kwam ik bij Petra terecht.

Petra legde alles heel goed uit en kon al mijn vragen beantwoorden. Door Petra’s stem, de sfeer, de muziek en de comfortabele stoel vond ik het de sessies ontzettend ontspannen(d). Bijzonder ook omdat ik nooit had gedacht dat ik me zo diep zou kunnen ontspannen.

Maar veel belangrijker zijn de resultaten:

Meteen na de eerste sessie voelde ik dat mijn ‘extra maag’ die altijd méér wilde, er niet meer was. Mijn behoefte om te over eten was helemaal weg! Ik nam nu genoegen met evenwichtige en gezonde voeding. Ik ervaarde zoveel meer innerlijke rust en ben op de koop te ook nog eens mijn overtollige kilo’s aan het loslaten.

Van tevoren zat ik tegen het tarief aan te hikken. Ik heb zelfs overwogen om
het daarom af te blazen. Maar na de eerste sessie dacht ik: dit is onbetaalbaar en de investering in mezelf waard.

Ik ben zó enthousiast! Ik zou hypnotherapie aan iedereen aanbevelen!!!
Waarom?
– Het snelle resultaat: na de eerste hypnosesessie voelde ik het gewenste effect al!
– Hypnose voelt aangenaam
– Het werkt doelgericht
– Hypnose biedt een structurele oplossing omdat de oorzaak van het probleem wordt achterhaald en verwijderd.

Petra is een deskundige therapeute, die ik meteen vertrouwde. Ze stelde me op mijn gemak, luistert precies en vraagt op een prettige manier door. Petra bewaart rust, houdt overzicht en straalt wijsheid uit. Dit werk past haar als een oude warme jas. En ik hoop dat ze deze nog heel lang mag
dragen!

Inge van der Heijden

– Algemeen – 

Nieuwsgierigheid, dat was de grootste reden waarom ik bij Petra in de stoel zat. Ik had al vaker over hypnose gehoord en ben de laatste jaren al met veel andere technieken in aanraking gekomen. Het was  heel prettig om onder begeleiding van Petra de emoties en herinneringen los te kunnen maken, zodat ze me nu niet meer kunnen beperken in mijn huidige leven. Een bijzondere ervaring, hypnose, waarin je werkelijk in contact bent met je onderbewustzijn en het liefdevol kunt helpen met verwerking van een oude herinnering.

Lotte Mooij

– Algemeen – 

Ik kwam bij Petra omdat ik graag wat meer inzicht wilde krijgen in bepaalde zaken in mijn leven. Ik moet zeggen, een beetje spannend vond ik het wel. Petra stelde me absoluut gerust met de mededeling dat ondanks de hypnose er ook een vorm van ‘controle’ was. – Althans, dat is hoe ik het vertaald heb -. Ik vond het heel prettig hoe duidelijk Petra aangeeft hoe alle stappen doorlopen worden. Ontspannen en een beetje excited gingen we aan de slag. Ik heb al wat inner-work gedaan, maar dit geeft weer een mooie en nieuwe dimensie zeg! Door haar prettige en ook duidelijke begeleiding werd ik door het proces ‘meegenomen’. Het resultaat? Het is me nu echt duidelijk wat ik te doen heb, heel veel helderheid dus, zelfvertrouwen en super dat ik dit heb mogen meemaken!
Mijn dank ik groot, ik hoop oprecht dat jij de wereld mag inspireren met deze mooie tool!

Ivanka