hypnotherapeut Petra Niemeijer

over mij

Mijn missie: ‘Zoveel mogelijk mensen op een doelgerichte en effectieve manier helpen om de beste versie van zichzelf te worden.’

mijn verhaal

Petra Niemeijer

Mijn naam is Petra Niemeijer, ik ben 40 jaar, en woon samen met mijn 2 kindjes en vriend in Bakkum aan zee. Ik hou van wandelen in de duinen, zwem het hele jaar door in de zee en ben een echte early bird, de stille ochtenduurtjes zijn mijn favoriet.

Nadat ik 12 jaar als verpleegkundige heb gewerkt, onder andere op een chirurgische afdeling in het OLVG in Amsterdam, was het tijd voor een nieuwe stap in mijn leven. Al langere tijd vroeg ik me af wat het is waar mijn hart sneller van gaat kloppen?

Voor het antwoord moest ik echter eerst door een heftige periode heen. In oktober 2017 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Mijn leven en dat van mijn gezin stond even helemaal op zijn kop. Chemo’s, operaties, immuuntherapie. Anderhalf jaar lang werd ik uitgedaagd om mijn leven op een totaal andere manier te gaan leven en alles werd anders.

Ik begon te luisteren naar mijn lichaam en werd steeds bewuster van de dingen die belangrijk voor me zijn. Het lukte me steeds beter te voelen wat ik nodig had om, zowel fysiek als mentaal, het beste uit mezelf te halen. Voeding en leefstijl waren daar een belangrijk onderdeel van en ik besloot dat ik daar, ook in mijn werk, iets mee wilde doen.

De opleidingen die daar direct op aansloten paste niet helemaal in mijn plaatje, tot ik in aanraking kwam met hypnose. Mijn hart maakte een vreugdesprong toen ik eenmaal de stap had gezet de opleiding tot hypnotherapeut te gaan volgen. Er ging een wereld voor mij open, wat een mogelijkheden, dit lijkt ongekend! Dit kan de wereld mooier maken, en daar ga ik bij helpen!

Wanneer je iets gaat doen wat heel dicht bij je hart ligt dan gaat het stromen en dat heb ik gemerkt. Het stromen resulteerde in een goed lopende praktijk met lange wachtlijsten, groepssessies die vol zitten en enorm veel meer levensgeluk. Hypnotherapie Castricum is altijd in ontwikkeling en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling waar we met vele complementaire zorgveleners onder 1 dak samenwerken om de wereld een beetje mooier te maken. Ik ben nog iedere dag blij dat ik deze stappen heb gemaakt.

Momenteel word ik verder opgeleid tot transformatief coach bij de Bridgeman Academy. Begin volgend jaar zullen mijn diensten daarom verder worden uitgebreid. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Volg mij dan op instagram.

Meer over hypnotherapie, voeding en leefstijl? Volg me dan op instagram.