Veelgestelde vragen over hypnotherapie bij stoppen met roken

1. Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapeutische techniek die gebruikmaakt van hypnose om gedragsveranderingen te bevorderen. Het doel is om het onderbewustzijn te bereiken en negatieve patronen, zoals roken, te herprogrammeren.

2. Hoe werkt hypnotherapie om te stoppen met roken?

Hypnotherapie helpt bij het stoppen met roken door het onderbewustzijn te herprogrammeren. Een sessie zorgt ervoor dat de drang naar roken stopt en helpt om  gezondere gewoonten te ontwikkelen.

3. Is hypnotherapie veilig?

Ja, hypnotherapie is veilig wanneer uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren therapeut. Tijdens de sessie behoud je de controle en ben je je bewust van je omgeving.

4. Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

In principe kan iedereen gehypnotiseerd worden als ze openstaan voor de ervaring. Succes hangt af van je bereidheid om mee te werken en je open te stellen voor de suggesties van de therapeut.

5. Verlies ik de controle tijdens een hypnose?

Nee, je verliest de controle niet tijdens hypnose. Je kunt zelf op elk moment beslissen om de sessie te beëindigen.

6. Hoeveel sessies zijn er nodig om te stoppen met roken?

In principe is één sessie voldoende om te stoppen met roken. 

7. Wat kan ik verwachten tijdens een hypnotherapie sessie?

Tijdens een sessie brengt de therapeut je in een diepe staat van ontspanning. Vervolgens krijg je suggesties die zijn ontworpen om je te helpen stoppen met roken. Je zult je bewust zijn van wat er gebeurt en de meeste mensen zullen zich later alles herinneren.

8. Zal ik aankomen als ik stop met roken door hypnotherapie?

Gewichtstoename is een mogelijke bijwerking van stoppen met roken, maar hypnotherapie kan helpen om je eetlust te beheersen en gezonde gewoonten te ontwikkelen, waardoor je gewichtstoename kunt voorkomen. Lees in dit artikel meer over aankomen bij stoppen met roken.

9. Wat zijn de voordelen van stoppen met roken middels hypnotherapie vergeleken met andere methoden?

Hypnotherapie richt zich op het onderbewustzijn en kan helpen om diepgewortelde gewoonten te veranderen. Het is effectiever dan andere methoden, zoals nicotinevervangende therapieën, omdat het de psychologische aspecten van de verslaving aanpakt en daarnaast geen medicatie nodig is. Bovendien is meestal één sessie al genoeg!

10. Waarom werken met Hypnotherapie Castricum?

Petra is een ervaringsdeskundige met vele jaren ervaring als stoppen met roken expert.

11. Kan hypnotherapie gecombineerd worden met andere stopmethoden?

Het advies is om geen andere stop methoden toe te passen naast de hypnotherapie. Het zal niet nodig zijn, omdat het rookprogramma tijdens de sessie wordt gestopt en je zult ervaren dat je een niet-roker bent. Een niet-roker heeft geen andere stopmethoden nodig.

Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen als je wilt stoppen met roken.