Ik was ongeveer 14 jaar toen ik voor het eerst naar de plaatselijke Soos in ons dorp mocht. Met de snelle beats van `I wanna be a hippy and I wanna get stoned` op de achtergrond probeerde ik buiten, uit alle macht, de rook van mijn eerste sigaret in mijn longen te laten komen. Om niet onder te doen voor mijn stoere vriendinnen, blies ik af en toe nonchalant een wolk door mijn neusgaten naar buiten. Na die eerste sigaretten was ik net zo stoned als die hippy uit het nummer, maar voor ik het wist had ik het toch onder de knie! Niet veel later pakte in plukken sjag uit mijn vaders baal om stiekem op het schoolplein te roken (in de hoop dat de jongens me zagen uiteraard). Vet stoer voelde ik me. Lekker roken. Kleine pakjes camel had je toen nog. En dus die sjaggies van mijn vader, zware sjag wel te verstaan. Super charmant moet dat eruit hebben gezien. 

Hoewel het roken rustig aan begon, ging het hek wel redelijk van de dam toen ik mijn eerste vriendje kreeg die ook rookte. Overal waar we gingen, gezellig samen een peukie. In de auto, lopend op straat, in het restaurant, in bed na de seks, op de bank, als we uitgingen, als we gesprekken hadden, als er een stilte viel, voor het eten, na het eten, lekker allemaal romantische sigaretjes samen. Dat ik de longen uit mijn lijf hoestte nam ik op de koop toe, ik voelde me verder prima en maakte me nergens druk om. 

Ik werd ouder, ging veel uit, pafte me een ongeluk en mijn eerste zorgen begonnen. Daarmee ook de eerste stoppoging. 2 of 3 weken hield ik dat vol, dan vond ik het eigenlijk toch onzin. Af en toe een sigaretje moet wel kunnen, toch? Dat dit “af en toe” al snel weer op de oude hoeveelheid van een pakje per dag zat zorgde ervoor dat ik niet veel later weer een stoppoging onderging. Dit keer hield ik het misschien 2 maanden voor, maar weer verloor ik mijn motivatie en stond ik bij de benzinepomp voor een vers pakje. En zo ging dat eindeloos door. Ik stopte de eerste paar keer met pure wilskracht, ik beloofde mezelf nieuwe schoenen, een verre vakantie of een compleet nieuwe garderode. Toen dat allemaal niet bleek te werken werd ik fan van Allen Carr (zijn boek las ik geloof ik 9 keer) en later van Jan Geurtz (zijn boek las ik 3 keer). Toch…. al die keren vond ik steeds weer een excuus om toch weer een sigaret op te steken. 

1 oktober 2017 deed ik mijn laatste poging. Toen ik vervolgens op 17 oktober te horen kreeg dat ik kanker had (zie blog 1) kon ik niet langer een excuus vinden om er toch weer mee te beginnen en dat heb ik dus ook niet gedaan. Toch vind ik het nog steeds heftig om te beseffen dat er bij mij zo iets nodig was om eindelijk bevrijd te kunnen zijn van die eeuwige strijd. Toen ik dus hoorde dat je met hypnotherapie in 1 sessie van het roken af kunt komen, besloot ik dat ik me hierin wilde specialiseren. Want de vrijheid die ik ervaar door niet meer te hoeven roken gun ik iedereen! Twee weken geleden heb ik daarom een meerdaagse masterclass “stoppen met roken door hypnose” gevolgd. Toen er tijdens deze les een zware roker in 1 uur van het roken werd geholpen en zij een week later vertelde geen enkele behoefte meer te hebben gehad aan een sigaret, was ik overtuigd. Dit moet iedere roker weten!

Dus ben (of ken jij) ook een roker die super graag van het roken af wilt? Misschien heb jij ook al eindeloze tevergeefse pogingen gedaan? (Logisch, want uit onderzoek is gebleken dat dit bij slecht 3% van de rokers op eigen kracht lukt.) Dan heb ik de oplossing voor jou in handen. Er is een namelijk een super krachtige, effectieve en eenvoudige manier om voorgoed van het roken af te komen. In 1 hypnosesessie!! (je kunt in 1 van mijn eerdere blogs lezen wat hypnose inhoudt)
En het is bijna niet te geloven, maar na 1 sessie:
⦁ heb jij geen vervelende gedachten of behoefte meer aan een sigaret
⦁ ben je verbaast dat het zo makkelijk blijkt te zijn om niet meer te roken
⦁ heb je ook als je op een feestje staat of een borrel drinkt geen behoefte meer om te roken. 
⦁ zal je smaak en reuk verbeteren
⦁ heb je veel meer energie
⦁ gaat je gezondheid enorm vooruit (weg met nare hoestjes, hoge bloeddruk en de angst voor nog meer nare gevolgen)
⦁ ervaar je veel meer rust in je leven (nooit meer denken, wanneer kan ik mijn volgende nicotineshotje weer binnenkrijgen)
⦁ Enzovoort………
Wil jij hier meer over weten? Stuur me dan, vrijblijvend, een mail of appje, bellen mag natuurlijk ook (06-526 88 639)! Dan kan ik jou hier alles over vertellen en wie weet ben jij binnenkort ook een tevreden niet-roker.