Gestopt met roken en daarnaast ook nog eens afvallen. Kan dat? Ja hoor, met behulp van Petra is dat prima te doen. Sterker nog.. het gaat gewoon vanzelf!

Sinds de stoppen met roken sessie heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Het voelt nu zelfs alsof ik nog nooit heb gerookt. Het is nu ongeveer 3 maanden terug. En ik voel me zo vrij!! Zelfs op feestjes, waar ik zo bang voor was, gaat het mij gemakkelijk af.

Ik was zo enthousiast en was ook zo overtuigd van Petra haar kunnen dat ik mij meteen heb aangemeld voor de virtuele maagband. Twee weken terug hebben we als groep de laatste sessie gehad. Met pijn in mijn hart. Want ik heb een mooie band met iedereen opgebouwd. Maar gelukkig houden we contact. Ook een cadeautje..

Maar wat een mooie reis was dat. Geloof me, het is meer dan alleen een virtuele maagband. Alles werd bij ons aangepakt. Gezond eten, meer bewegen, meer water drinken. Alles waar ik zoveel moeite mee had, gaat nu gewoon vanzelf.
Maar ik heb echt het idee dat bij mij de kern is aangepakt.

Jarenlang heb ik de overtuiging gehad het niet waard te zijn. Waardoor ik slecht voor mij zelf ging zorgen. Werd steeds dikker, rookte als een ketter. vond mezelf lelijk. Ik gunde mijzelf niets.. ja, een zak chips.. als ik me rot voelde.

Maar door de hypnose is er zoveel gebeurd in mijn onderbewustzijn en tevens bewustzijn. Dat ik weet dat ik het waard ben. Wat nou zak chips! Ik ga gezond eten.. want dat is goed voor me. En ik ben het waard om gezond te leven.

Ik ben het overigens ook waard om soms een wijntje te nemen en wat chips. Maar met mate en nog het allerbelangrijkste.. zonder schuldgevoel. Want dat was voor mij altijd weer een reden om het op te geven.

Het beste cadeautje allertijden.. wat een bevrijding.

En nu komt het.. ik ben gaan nadenken wat mijn beperkende overtuiging ‘ik ben het niet waard’ mij vroeger in de weg heeft gestaan.

Ik moest meteen denken aan een bruiloft. Mijn vriend en ik zijn na bijna 20 jaar samen nooit het huwelijksbootje ingestapt..

Waarom? Ik ga toch niet lelijk en dik in een trouwjurk voor het altaar staan?

Dankzij het hele proces kan ik weer naar mezelf lachen als ik in de spiegel kijk. En heb ik 4 juli 2022 mijn ‘aanstaande’ ten huwelijk gevraagd.