Ik vond het behoorlijk spannend, was nog nooit onder hypnose geweest en had geen idee wat ik nou precies kon verwachten. Maar gelukkig was er lieve Petra die mij op mijn gemak stelde en de sessie heel helder uitlegde.
Na de sessie deed ik mijn ogen open, sceptisch vroeg ik: “Is dit het? Ben ik dan nu een niet-roker?
Ik vond het nog wat moeilijk voor te stellen……
Tot ik naar huis toe achter twee meiden liep die allebei net een sigaret opstaken. Ik werd overvallen door een naar gevoel, mijn maag kromp ineen. Ik moest kokhalzen! Ik, die tot voor kort nog dacht dat roken mijn leven was, moest kokhalzen van een sigaret. Tegelijk moest ik lachen en dacht, zou het dan echt? Die grijns is voorlopig ook niet van mijn gezicht verdwenen en gelukkig is het kokhalzen zo goed als verdwenen.
Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen. Het voelt alsof ik in een wereld zit waar geen enkele roker van weet. Alle excuses die ik mijzelf voorheen voorhield, bestaan in deze wereld niet. Het enige wat ik daarvoor nodig had was een hypno-sessie met Petra! Ik begin spontaan weer te grijnzen, want vind het nog steeds bizar om te beseffen dat ik sindsdien een niet-roker ben.