Na 10 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt op de afdeling (mamma) chirurgie verhuisden we naar Bakkum en vond ik het meteen tijd voor een bezem door mijn carrière. Ik startte als wijkverpleegkundige in een thuiszorgteam in Castricum.

Van een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde was. Van een plek waar ik mijn hele hart en ziel kon geven voor de patiënten en hun, soms heftige, casussen. Van een omgeving waarin collega’s voelden als familie. Van een plek waar ik iedere dag fluitend op de fiets heen ging, waar ik me als een vis in het water voelde, kwam ik nu in een totaal andere setting terecht. Een oud grijs kantoor met vergeelde luxaflex voor de ramen. Smerig tapijt op de grond en een wand vol rouwkaartjes van alle mensen die de afgelopen tijd waren overleden. IJsberend liep ik soms door het kantoor omdat ik niet langer naar dat scherm wilde kijken. Mijn dagen bestonden voornamelijk uit het aanpassen van zorgplannen. Collega’s en cliënten zag ik bijna niet. Mijn handen in mijn haar als ik keek naar de stapel dossiers die ik nog uit moest ruimen. Hier werd ik doodongelukkig van en na een jaar maakte ik de overstap naar een intramurale setting, in een verpleeghuis, in de hoop daar meer mij ei kwijt te kunnen. 

Ik gaf mezelf een jaar en in de tussentijd zou ik gaan nadenken over wat ik ECHT wilde met mijn carrière. 
6 weken na mijn eerste werkdag in het verpleeghuis kreeg ik te horen dat ik borstkanker had en dat jaar, waarin ik eigenlijk had na willen denken over mijn job, kreeg nu hele andere prioriteiten. Maandenlang werd ik geleefd, ik leefde van dag tot dag, nadenken over mijn toekomst was even niet aan de orde. Toch wist ik vanaf het begin dat het goed zou komen. En toen was daar dat enorme cadeau. De week die alles veranderde. De detox-week op Ibiza (zie blog 2). Het was daar waar ik opeens een ruimte in mijn brein ervaarde die lange tijd was ingenomen door het ziekteproces. Het was daar waar mijn ideeën begonnen te broeien. Het was daar dat ik me besefte dat ik eigenlijk gewoon alles kon gaan doen, alles wat ik maar wilde. Ik besefte me dat nu, juist nu, de tijd was gekomen om echt te gaan voelen en denken over wat ik wilde met mijn leven. 

Na Ibiza werden voeding en levensstijl steeds belangrijker. Mijn dagen vulden zich met het lezen over welke voeding het meest geschikt was om je lijf in zo’n optimale conditie te krijgen, recepten uit proberen, heel veel wandelen en…… ik probeerde zo nu en dan te mediteren. Ik voelde me steeds beter en sterker, ik haalde enorm veel voldoening uit deze nieuwe manier van leven. 

Het enige wat niet echt lukte was dat mediteren. Stil zitten, beetje op je ademhaling letten en dan tot rust komen…..hoe dan? Adem ik eigenlijk wel goed? Hoe recht moet mijn rug? Pfff ik zit niet lekker, mag ik nu bewegen? Of zal ik gewoon gaan liggen? Waarom moet ik eigenlijk zo stil zitten? Wie heeft eigenlijk bedacht dat dit goed voor je is? Hm zal ik zo anders vast boodschappen gaan doen? Stofzuigen misschien?…. Nee, stttt even concentreren nu, adem in, adem uit….ah ik heb jeuk aan m’n neus, mag ik nu krabben, of leidt dit af van de meditatie? Welke meditatie eigenlijk? Fuck it, ik ga boodschappen doen. Ik snapte het echt niet…..mijn gedachten gingen voortdurend met me aan de haal en langer dan een paar minuten hield ik het niet vol. Niks voor mij, dacht ik………….

Totdat ik bij toeval op een zelfhypnose sessie kwam op youtube. Maar he, dat is relaxed. Er werd de hele tijd tegen me geouwehoerd waardoor ik zelf heerlijk weg kon dromen. Focus op die stem zorgde voor een soort rust in mijn hoofd en het hielp me zelfs om beter te slapen. Toen ik diezelfde week nog 2x het woord hypnose tegen kwam dook ik het internet op….want wat is dat eigenlijk, hypnose?
Ik kwam al snel bij Hypnose Instituut Nederland terecht. Op de site las ik dat hypnose een manier is om, in een heerlijke staat van ontspanning, contact te maken met je onderbewuste. Je onderbewuste? Ja….dat is dus een plek waar alle informatie ligt opgeslagen die jij je hele leven verzameld hebt. Tijdens dat contact kun je op een hele simpele, maar effectieve manier de grootse transformaties ondergaan. Ik was getriggerd en las verder. Er bleek een opleiding te zijn…….

Ik kon gaan leren hoe ik binnen 10 minuten een fobie bij mensen weg kan halen. Mensen zouden door mijn skills binnen no time van hun slechte gewoonten, zoals roken, nagelbuiten, overeten en andere verslavingen af komen. Ook oorsuizen, migraine, angststoornissen en ander in de weg zittend gedrag zou ik in een mum van tijd verhelpen. Hoe tof is dat! Dit wilde ik!!! Nog diezelfde dag schreef ik mij in en mijn carrièreswitch was een feit.

Ik was in het begin nog wel behoorlijk sceptisch;
– bij mij gaat die hypnose vast niet lukken,
– Waarom wist ik hier nog niks van en waarom wordt dit niet veel meer toegepast als dit echt werkt?
– Terug naar het allereerste moment waarop gedrag is ontstaan, hoe kan dat nou? Ik weet toch helemaal niet meer hoe het was toen ik nog maar zo klein was…..
– Verlies ik niet helemaal de controle?
– Enz,enz,enz…….

Al die vragen die bij mij opkwamen en al die vragen die misschien nu in jouw hoofd ontstaan…..ze kunnen allemaal van tafel worden geveegd, want ik beloof je…..hypnose werkt. Daar ben ik nu van overtuigd!!!
Inmiddels ben ik al heel ver in mijn opleiding en heb ik ontzettend veel veranderingen zien plaats vinden! Veranderingen bij mijn studiegenoten, maar inmiddels ook bij de mensen die in mijn eigen hypnose stoel hebben gezeten. Ook ikzelf blijf transformaties ondergaan en iedere dag weer ben ik onder de indruk van alles wat dit bijzondere fenomeen met zich mee brengt. En ik vind dat de wereld dit moet weten!!

Dus……………….heb ik jouw interesse gewekt? Zou jij ook wel eens zo’n bijzondere ervaring willen hebben? Stagneert er misschien iets in jouw leven en zou het fijn zijn om een inzicht te krijgen hoe nu verder? Wil jij nu eindelijk wel eens af van datgene waar je al zo lang last van hebt? Die vervelende gewoonte, die overtollige kilo´s, die overheersende angst of die irritante irritatie die jou al zo lang in de weg zit? Ik kan jou helpen!  
Als jij dit wilt neem dan, vrijblijvend, contact met me op! Dan kan ik je alles vertellen over deze fantastische effectieve vorm van therapie en zit jij misschien binnenkort in mijn stoel van verandering!