“Ik ben bij Petra onder hypnose geweest voor mijn spinnen fobie. Dit was een bijzondere ervaring en erg indrukwekkend. Petra heeft een prettige en rustige stem om naar te luisteren. Deze sessie heeft mij zeker geholpen. Dit was al te merken aan het feit dat ik na de sessie zelf een spin gepakt heb met een papiertje en naar buiten heb gebracht. Ik ben blij met het resultaat. Dank je wel Petra”

Wist jij dat er wel meer dan 500 fobien zijn? Voor de meeste wel bekend zijn de Arachnofobie (spinnenangst), Aviofobie (vliegangst) of musofobie (angst voor muizen), maar heb jij wel eens gehoord van optofobie (angst om je ogen open te doen), gephyrofobie (angst om bruggen over te steken) of Nomofobie, de angst om geen bereik met je mobiele telefoon te hebben……

Een fobie kan je leven letterlijk beheersen. Want stel je voor dat je bang bent voor knopen (Koumpounofobie). Het kan zomaar zijn dat je niet meer buiten je huis durft te komen door deze fobie omdat knopen nou eenmaal overal zijn. Denk bijvoorbeeld aan de buurman die buiten in zijn tuin aan het werk is, hij draagt een overhemd met knopen, de caissière achter de kassa, haar kleding vol knopen. Eten in een restaurant…..overal knopen….

Een fobie is een irreëele angst voor iets. De persoon weet wel wat dat zijn angst irreëel is, maar blijft enorme angst en/ of paniek ervaren in confrontatie met datgene waarvoor hij bang is. Alleen de gedachte er aan kan al voldoende zijn voor het opspelen van de angst. Meestal ontstaat een fobie al ergens in de eerste levensjaren, het kan echter ook later. Na een auto-ongeluk kun je zo´n enorme angst ontwikkelen dat je bijvoorbeeld niet meer zelf durft te rijden. Het lastige is dat zo’n angst over het algemeen niet vanzelf overgaat. Soms neemt de angst zelfs toe. In het voorbeeld over het auto-ongeluk zou het dus bijvoorbeeld kunnen dat je op een gegeven moment zelfs niet meer naast iemand in de auto durft te stappen.

Hypnose kan jou in een hele korte tijd van die fobie verlossen. Hypnose werkt zo krachtig dat je er in 1 tot 3 sessies helemaal bevrijd van zult zijn. Hoe bizar is dat. Iets waar jij misschien al bijna je hele leven last van hebt kun je nu in een paar sessies helemaal verhelpen. En het allermooiste…..die angst komt nooit meer terug!!!